Нові правила паркування в Україні: звідки евакуюватимуть авто порушників

© сторінка 24-online у соцмережі Facebook

У лютoму 2018 рокy нaбере чинності законопроект №5364, який дoзвoляє евакуювати припаркoвані aвтомобілі, які пeрeшкоджають руху транспорту. 21 грyдня за ухвалення законопроекту проголосували 237 народних депутатів.

Про це повідомляє Перша електронна газета із посиланням на fakty.ictv.ua.

Евакуацію можуть здійснювати, якщо авто поставлено на проїжджій частині у два і більше рядів, розташоване на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мосту, шляхопроводі або під ним, в тунелі, на пішохідному переході або ближче 10 м від нього по обидва боки , на перехрестях і ближче 10 м від краю проїжджої частини при відсутності на ній пішохідного переходу, ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їхнього виконання, ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Обставини, що стали причиною затримання транспортного засобу, повинні зафіксувати в режимі фотозйомки або відеозапису та у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення.

Власнику авто повинна відразу ж передаватися інформація про евакуацію на мобільний номер та електронну пошту.

У законопроекті передбачили і відповідальність для власників так званих “євроблях”. У разі порушення правил парковки такими автомобілями, штраф сплатить особа, яка ввезла авто в Україну.

Нагадємо, 26 жовтня, вступив у силу Закон України про посилення відповідальності за паркування, зупинку і стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. За порушення доведеться викласти штраф у розмірі 1020 – 1700 грн.

Читайте також:

Кропивницькі лабіринти з припаркованих машин: чому не можна змінити маршрути нових автобусів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар