Відсьогодні за паркування на місцях для людей з інвалідністю “світить” штраф у понад 1000 грн

фото зі спільноти "МУДАК" за кермом м.Кропивницький" у Фейсбуці

Сьогодні, 26 жовтня, вступає в силу Закон України про посилення відповідальності за паркування, зупинку і стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. За порушення доведеться викласти штраф у розмірі 1020 – 1700 грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Закон вносить зміни до деяких нормативно-правових актів, в тому числі до КУпАП, в якому додається ч.5 ст.122, яку будуть розглядати на місці працівники поліції.

“Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю” – “світить” штраф у розмірі від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 – 1700 грн)”.

Такий самий штраф загрожує посадовим особам суб’єктів господарювання за необлаштування місць для інвалідів на паркувальному майданчику або на тротуарах.

Крім того, відтепер автомобілі, водії яких займають місця для інвалідів, дозволено евакуювати.

Автомобілі мають обов’язково бути позначені знаком “Водій з інвалідністю”.

Читайте також: Стоянки на узбіччях повинні відійти в минуле, – міський голова про паркування у центрі Кропивницького

Нагадаємо, 22 червня Верховна Рада України посилила відповідальність за паркування, зупинку і стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Кропивницькі патрульні продовжують попереджати водіїв автівок, припаркованих по вул. Шульгиних, що зупиняти автівки в цьому місці забороненоНа початку вулиці стоїть знак 3.34 “Зупинка заборонена”. Зона дії знаку може закінчуватись або на перехресті, або знаком, який її закінчує. Оскільки рух односторонній, то знак діє тільки на ліву частину дороги. Незважаючи на неодноразові попередження патрульних, багато водіїв продовжують паркуватись “там, де зручно”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар