Оновлений світлофор збільшить час для повороту з просп. Університетського на вул. Юрія Коваленка

перехрестя просп. Університетський та вул. Юрія Коваленка / фото: google.maps

У Кропивницькому відзавтра почнеться реконструкція світлофору на перехресті просп. Університетського та вул. Юрія Коваленка. Після оновлення збільшиться час для повороту ліворуч з проспекту на вул. Юрія Коваленка, а світлофорний об’єкт показуватиме відлік часу кожної фази роботи.

Про це Першій електронній газеті розповів директор кропивницької філії ДП УМВС України “Інформ-ресурси” в Кіровоградській області Олександр Шумейко.

За його словами, після оцінки інтенсивності руху транспорту на цьому перехресті, фахівці збільшили час для повороту ліворуч – з просп. Університетського на вул. Юрія Коваленка.

“Там буде більше часу для повороту ліворуч і додається четверта фаза роботи світлофора – для виїзду зі стоянки обласної лікарні. Тому розв’язка у цьому плані трохи зміниться. Для повороту ліворуч з просп. Університетського на вул. Юрія Коваленка стрілка горітиме 26 секунд з миганням. Раніше вона горіла протягом 15 секунд, потім ми збільшили час до 20, – розповів Олександр Шумейко. – Там буде світлофор з відліком секунд, тому кожен водій зможе побачити, протягом якого часу горітиме зелена стрілка, і підлаштуватися під зміни.

Директор кропивницької філії ДП УМВС України “Інформ-ресурси” в Кіровоградській області також пояснив, як після реконструкції працюватиме цей світлофор:

“Спочатку загориться зелене світло для руху прямо: зі сторони 101-го мікрорайону, а також – старого автовокзалу. Потім з боку 101-го мікрорайону загориться червоне світло, а для водіїв, які зі сторони старого автовокзалу хочуть повернути ліворуч (на вул. Юрія Коваленка) в цей час горітиме зелена стрілка”.

За словами Олександра Шумейка, реконструкція світлофора на перехресті просп. Університетського та  вул. Юрія Коваленка триватиме з 21 до 24 листопада. Відповідно, у цей період світлофор працювати не буде.

У зв’язку з цим, директор кропивницької філії ДП УМВС України “Інформ-ресурси” в Кіровоградській області звертається до учасників дорожнього руху з проханням бути уважними та обережними.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар