За “забуту” на зупинці собаку кропивничанин заплатить 5100 грн

Працівники патрульної поліції Кропивницького знайшли господаря собаки, який залишив її прив’язану на зупинці і не повернувся за нею. За жорстоке поводження з твариною він заплатить 5100 грн.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку патрульних у Facebook.

Подія сталася 25 листопада, на вулиці Павла Сніцаря. Близько 6-ї години ранку, на лінію 102 зателефонувала заявниця та повідомила, що на зупинці сидить на прив’язі собака бійцівської породи і нікого до себе не підпускає.

Патрульні приїхали на місце події та виявили змученого і голодного пса породи пітбультер’єр. Охоронці порядку нагодували собаку та зателефонували волонтерам місцевої організації захисту тварин БІМ. Ті забрали собаку на деякий час до себе.

Тим часом екіпаж моніторингу розпочав пошук власника залишеної тварини. Неабияк допомогли в цьому камери відеоспостереження, що розташовані біля торгівельних МАФів. На відеозапису було видно, як чоловік прив’язує собаку до зупинки та йде геть.

Згодом патрульні поліцейські знайшли навіть кропивничанина, який 2 роки тому віддав даного собаку на виховання чоловікові, якого розшукують. Останній вказав адресу, за якою мешкає господар собаки.

26 листопада, інспектори виїхали за вказаною адресою, на вулицю Полтавська, та зустрілися із 59-річним господарем залишеного пса. Патрульні впізнали в ньому чоловіка, що був зафіксований камерами відеоспостереження в момент, коли той залишив собаку на призволяще.

Чоловік здивувався візиту правоохоронців та запевнив, що собака від нього втекла самостійно.

Інспектори склали на власника собаки постанову за ч.1 ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами) КУпАП, яке тягне за собою накладання штрафу у розмірі 5100 гривень. Собаку забрала до себе донька 59-річного чоловіка.

Нагадаємо, 10 серпня, близько 3 години ночі екіпаж патрульної поліції отримав виклик про те, що кричить людина і просить допомоги. На місці патрульні виявили, що 4-річна дитина була зачинена на балконі, а її мами не було вдома.

Прибувши на вул. Василя Нікітіна екіпаж 0106, до якого входили лейтенант патрульної поліції Сергій Коптєлін та його напарник Дмитро Бойченко, виявивили 4-річну дівчинку, яка знаходилася на відчиненому балконі третього поверху в зачиненій квартирі. Дитина знаходилася сама у квартирі та кричала про допомогу прицьому була роздягнута.

Лейтенант Сергій Коптєлін, перебуваючи на сусідньому балконі будинку, постійно спілкувався з дівчинкою та заспокоював її. У цей час лейтенант Дмитро Бойченко повідомив у ДСНС про необхідність їхньої допомоги, опитав сусідів, які проживають поряд і відібрав пояснення з приводу цієї ситуації. Дівчинку зняли з балкону з допомогою бригади 6 ДСНС.

Також кропивницький патрульний поліцейський Микола Пономаренко врятував дівчину, яка тонула у одній з водойм міста. Правоохоронець поплив на середину водойми до тонучої дівчини і витягнув її з води у човен.

Подія сталася сьогодні, 10 серпня, о 5 ранку. Патрульний поплив на середину водойми, де тонула дівчина і затягнув її у човен на якому до неї приплив дідусь. Старенький не міг витягнути дівчину через нестачу сили. Постраждала вже була без свідомості.

Патрульні викликали швидку і до приїзду медиків намагалися реанімувати постраждалу.

Для 14-річного Едуарда та 16-річного Данила 1 червня запам’ятається надовго. Цього дня на урочисту шкільну лінійку до них завітали заступник начальника Управління патрульної поліції Кропивницького Марія Журавель та заступник командира роти Данило Дуткевич.

Поліціянти відзначили грамотою школярів за затримання злочинця та привітали їх зі святом останнього дзвоника.

Нагадаємо, інцидент стався 30 травня. Невідомий громадянин зірвав із шиї 68-річної жінки золотий ланцюжок та почав тікати. Школярі, будучи свідками злочину, не розгубилися, наздогнали правопорушника та утримували його до прибуття патрульних.

А 30 червня, близько 1-ї години ночі, патрульні отримали повідомлення про виявлення боєприпасів на вулиці Шахтарська.

На місці події патрульних зустрів заявник, який розповів, що власник оселі зберігає вибухонебезпечні предмети.

До патрульних вийшов 44-річний господар оселі. Чоловік був у стані алкогольного сп’яніння та тримав в руках ще один предмет, схожий на гранату.

«Я зараз вас всіх підірву», – кричав чоловік тримаючи чеку великим пальцем лівої руки.

Заклики патрульних обережно покласти гранату на землю на чоловіка не діяли. Саме тоді ініціативу в свої руки взяла патрульна Ірина Капагашева. Дівчина поклала свій пістолет до кобури та почала довірливо спілкуватися із громадянином.

Згодом чоловік підійшов до патрульної та поклав до її долонь гранату. Після цього особу одразу затримали та передали слідчим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар