У Малій Висці відбувся молодіжний Meetup

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у місті Мала Виска відбувся молодіжний Meetup об‘єднаних територіальних громад Кіровоградщини – Маловисківської, Бобринецької та Новоукраїнської. Це подія, яку можна описати чотирма словами: роби, вчись, ділись, змінюй. Її завдання – надати людям прості і зрозумілі інструменти для вирішення певного питання.

Мета Meetup – залучити якнайбільше активної молоді до громадських справ. Проект відбувся у рамках програми DOBRE за фінансування Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) і втілюється завдяки ГО «Територія успіху».

На Meetup у Малу Виску з’їхалися учні, студенти представники влади з Маловисківської, Бобринецької та Новоукраїнської громад, запрошені спікери з Кропивницького, Дніпра, Києва, Львова.

У програмі – дискусійна панель на тему «Формування молодіжної політики в ОТГ» (влада-молодь), квест Малою Вискою, чотири майстер-класи та тренінги.

Брав участь у дискусійній панелі і міський голова Малої Виски Юрій Гульдас. За його словами, влада міста завжди підтримає хорошу ідею, головне – проявити ініціативу:

«Молодь – це наше майбутнє. Тому ми маємо підтримувати їх у всіх починаннях та надавати допомогу. Головне, аби вони самі прагнули щось змінювати на краще», – сказав Юрій Гульдас.

Для учасників підготували чотири тренінги: Молодіжний банк ініціатив (тренер-модератор Анна Носак, Київ), Мульт-майданчик позитивних змін (тренер-модератор Антон Вусик, Дніпро), Організація освітніх кемпів (тренер-модератор Ірина Ткаченко, Кропивницький), Медіа-комунікація в молодіжному середовищі (тренер-модератор Олена Кваша, Кропивницький). Також відбулася дискусія про те, що може зробити молодь для покращення життя у своїй громаді, модерувала яку тренер зі Львова Ксенія Гоцко.

Одна з тренерів Ірина Ткаченко каже, що програма заходу відкрила інструменти і дієві моделі у різних сферах:

«У таких заходах, як Meetup для молоді об’єднаних територіальних громад, на якому ми мали можливість презентувати модель мережі освітніх кемпів “Чистий простір”, завжди є ефект “довгого хвоста”. Молодь ОТГ отримала не тільки можливість спілкування з тренерами та громадськими активістами з Кропивницького, Львова, Дніпра, Кіровоградської області. Програма заходу відкрила інструменти і дієві моделі у різних сферах, які для молодих людей будуть корисними. Також учасники були частиною потужного інноваційного формату навчання – meetup, освітні панелі, практикуми, і в цьому середовищі ніби стиралися вікові межі, всі були рівними», – розповіла Першій електронній Ірина Ткаченко.

А квест мав на меті створити презентації громадської ініціативи для потенційного інвестора. Перед учасниками стояли нелегкі, але водночас цікаві завдання: розгадати ребус, знайти певне місце, сфотографуватися з молодою сім’єю або перевести бабусю через дорогу. Брали участь 14 команд, а переможці отримала подарунки.

«Не зважаючи на погані погодні умови, проходити квест було надзвичайно весело та цікаво. Ми познайомилися з жителями інших територіальних громад, показали їм наше місто, разом з тим, чудово провели час та, можливо, знайшли нових друзів», – розповів учасник квесту з Малої Виски Олександр.

За словами учасників, допомагає молоді розкривати свій потенціал та дає можливість робити важливі внески у розвиток громадського життя.

«Дуже сподобалась ця подія, відкрив для себе багато нової інформації. Захоплюючий квест, цікаві спікери та приємна атмосфера повністю зачарували мене. Хотілося б, щоб подібних заходів у нашому місті було якомога більше», – поділився враженнями учасник заходу Владислав.

           

Нагадаємо, минулого тижня у Києві відбувся Перший Хаб інвесторів та громад, участь у якому взяли представники трьох громад з Кіровоградщини – Бобринецької, Маловисківської та Новоукраїнської.

Також у Малій Висці почався проект з брендингу міста, який відбувається у рамках програми DOBRE за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Надія Ухаліна, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар