На фасаді педуніверситету відкрили меморіальну дошку видатному ректору

Учора, 30 жовтня, у ЦДПУ ім. В. Винниченка відкрили меморіальну дошку колишньому ректору університету Федору Овчаренку, за час роботи якого збудували семиповерховий корпус університету та декілька гуртожитків.

Інформує Перша електронна.

У вересні 1957 року розпочався новий етап у житті тодішнього Кіровоградського державного інституту  – ректором вишу став колишній завідувач відділу шкіл ЦК КПУ, заступник Міністра освіти УРСР Федір Гнатович Овчаренко. За його часів інститут розширювався, зростав та міцнів. Нині Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка завдячує Федорові Гнатовичу за побудовані гуртожитки та зведення семиповерхового корпусу, що на той час було майже неможливим для здійснення. 

«Федір Гнатович зробив величезний внесок у наш заклад. Саме за його ініціативи та наполегливості був збудований наш найбільший семиповерховий корпус, який тоді за документами пройшов як «добудова». Він також сприяв приведенню до ладу приміщень старого корпусу, запровадив щотижневі «посиділки» в актовій залі, на факультеті було відкрито кафедру технічних наук і вперше, замість державного екзамену, відбувся захист дипломних робіт у студентів-фізиків четвертого курсу», – розповідає почесний професор університету та кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти Сергій Гаврилович Мельничук.

У пам’ять про заслуги перед університетом Федора Гнатовича Овчаренко керівництво ЦДПУ прийняло рішення про відкриття меморіальної дошки на честь колишнього ректора. На відкриття дошки прийшли і  випускники років ректорату Федора Овчаренко та його родичі.

«Ми щиро вдячні тим, хто пам’ятає мого батька не тільки як колишнього ректора, а і його діяльність на цій посаді. Сподіваємось, що для когось він став прикладом», – каже донька Федір Гнатовича.

 Лада Тітова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар