Кропивницького патрульного нагородили завдяки розповіді жінки на національному конкурсі

Сьогодні, 4 вересня, у Нацполіції нагородили переможців конкурсу «Поліцейський, який мене врятував». Історії про те, як їх врятували поліцейські, люди направляли з усієї країни до Нацполіції. Серед них історія про кропивницького патрульного, який врятував молоду жінку, яка ледь не втопилася під час відпочинку.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Нацполіції.

Лейтенант патрульної поліції Микола Пономаренко врятував 23-річну жительку Кропивницького. Молода жінка пішла купатися на одному з місцевих пляжів і не повернулася до компанії, з якою відпочивала. Молоді люди викликали поліцію.

Інспектор патрульної поліції Кропивницького Микола Пономаренко був у складі екіпажу, який прийняв цей виклик.

На місці події патрульні помітили у воді річки Інгул нерухомий силует людини. Відстань від берега до того місця складала близько 100 метрів. Нижче по річці поліцейські помітили рибалку на човні, якого з допомогою гучномовця теж скерували до людини на воді. Тим часом патрульний офіцер Пономаренко прийняв рішення плисти на допомогу потерпілому. Допливши до дівчини, працівник поліції виявив, що вона не подає ознак життя.

Офіцер попросив рибалку, який підплив до місця на своєму човні, тримати потерпілу над поверхнею води. Сам поліцейський почав надавати їй домедичну допомогу. У результаті легені жінки частково звільнилися від води і вона почала самостійно дихати. Пізніше потерпілу передали бригаді медиків, яка прибула на виклик.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін відзначив той позитивний факт, що в поліції є люди, які при виконанні своїх обов’язків проявляють мужність і героїзм у питаннях пошуку і врятування людей.

«Адже життя людини – це найдорожче, що є в людини на цій землі», – підкреслив Микола Чечоткін, вручивши офіцеру поліції відомчий нагрудний знак ДСНС «За відвагу в надзвичайній ситуації».

1N8A2777

Поширити:

Залишити коментар:

коментар