Кропивницький активіст спалив на площі Героїв Майдану банер з написом “Єлисаветград”

скріншот з відео

Учора, 24 серпня, у Кропивницькому на площі Героїв Майдану активіст Дмитро Завражний підпалив банер з написом “Єлисаветград” Місто Святої Єлисавети”. Рекламну розтяжку він зняв з арки по вул. Миколи Левитського.

За словами Дмитра Завражного, він зняв цей банер, тому що ініціатори його встановлення роздувають сепаратистські настрої, пропагуючи в українському місті колишню імперську назву Кропивницького.

скріншот з відео

“Ми живемо не у Кіровограді, не у Єлисаветграді, ми живемо у Кропивницькому”, – зазначив у відео активіст.

Дмитро підпалив знятий банер на площі Героїв Майдану напроти будівлі ОДА і згодом загасив його.

скріншот з відео

Нагадаємо, 14 липня 2016 року Верховна Рада на виконання “закону про декомунізацію” перейменувала Кіровоград у Кропивницький. Тим не менш, певні місцеві політики та олігархи продовжують агітувати за колишню імперську назву, не приймаючи законного рішення Верховної Ради України.

Читайте також:

Історики: Єлисаветград названо на честь російської цариці, а не святої

Володимир Панченко: “Єлисаветград – це історія російського підлабузництва”

Православні бойовики підтримують Єлисаветград як нову назву для Кіровограда

У Кіровограді бабусі з іконами кричали “Єлісавєтград!” і називали воїнів АТО зрадниками (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

14 коментарів до Кропивницький активіст спалив на площі Героїв Майдану банер з написом “Єлисаветград”

  1. Молодчина! За такими хлопцями наше майбутне! Слава Украiнi!

    • Саме так, за такими рішучими патріотами і майбутне, а не за тими провокаторами “руськага міра”, що вже в такий спосіб, через трухляві відмерлі назви колишніх колоніально-імперських часів намагаються поширити меньшовартість в головах тих, в кого і досі замість мізків расєйська вата.

  2. Дмитро , не верховний раді , а тим паче , не тобі, вирішувати такі важливі питання як називатиметься наше місто. Вирішувати – громадянам міста, і за референдумом більшість проголосувала за Єлисаветград. Зі всією повагою до Кропивницького, але ,навіть, він ,творив історію в місті Єлисаветград.

    • Знаємо ми вже такі фальсіфіковані “референдуми”, які і опитуваннями назвати не можливо, при всій тій фальсіфікації з підлаштуванням тих цифр, які і задовільняли тільки провокаторів того опитування. Тому не таким провокаторам “руськага міру” під дахом сепаратистської РПЦ МП нав*язувати нам назву нашого українського міста в центрі України, яке є і буде Кропивницьким наперекір московітським сепарам з їх “істеричністю” імперських назв. А за сепаратизм вже пора давно відповідати по Закону, як зрадникам, особливо, під час війни з тією імперією зла.

      • Все то ви знаєте!!! Ну а хто це місто побудував,,??? а може й не було ніякої імперії… Є й буде тільки ГЛОБУС УКРАЇНИ!!! Говно на язик вам Петя поклав– ІМПЕРСЬКА НАЗВА… У різні часи українці воювали з татарами, ляхами, поміж собою… але ж не Мазепа, не Петлюра, не Бандера домоглися НЕЗАЛОЖНОСТІ, та днржавності України, а українці-комуністи, які увійшли до СРСР на правах сувереності і зі своєю конституцією… Ось ТАК!!!

  3. За цю пропаганду імперського «Єлі совєти град», тієї імперії, яка і зараз загарбала частину нашої країни, треба вже судити, як за пропаганду сепаратизму, всю ту «ларінгітн-швондеровську лукашню» місцевих князьків з недобитків колишніх «ригіоналів», які, під дахом гнізда сепаратизму «маськовськага патріархату», якому вони служать, і досі ведуть підривну діяльність проти України.

    • ти мабудь з головою не дружиш….. є історична назва міста Єлисаветград і нащо туфту оту про вавєти -мавєти писати, місто поверне свою історичну назву Єлисаветград.

      • Коли вже від таких “істериків” “руськаміра” звільниться наше українське місто. То і валіть в свою расєю, де там багато таких “істеричних” назв старої імперії, під облудою МПЦ РП, тому і живіть ще зі старими мізками.

  4. Хвора людина, це не активіст, це якийсь актиХвіст….. ми будуємо правову державу, а цей актиХвіст знищив чужу власність Стаття 194. Умисне знищення або пошкодження майна.

    • Яка правова держава з такою “ватою” з прихвоснів “расейського міру” з їх “Єловелосіпедградом”, що і досі живуть ще старими сінтенціями московського царства. Пора вже таких судити за зраду, а не патакати про пошкодження майна, яке є тільки провокацією того “руськага міра”, що приніс нам війну. То може і російські танки такими будуть розглядатися пошкодженим майном?! Валили би вже в свою расею, там би і берегли її майно.

  5. Молодчага Дмитро! Щоб і сліду не лишилось від гомосячо-лесбійських Кіроваґраду і Єлізавєтґраду!

  6. Я думав що зомбі лишень на московії…виявляється їх повно і в моєму рідному місті. Хто забуває минуле той не має майбутнього… патріот кажете на площі?…замість спалення банеру поїхав би до зони АТО довести свою патріотичність а не показуху влаштовувати… Фортеця названа ім”ям Св. Єлісавети – матері Івана Предтечі і провокатори ті, що пов”язуть ім”я святої з іменем московитської цариці. Якщо ви вже ось такі “патріоти” які перекручують історію на кшалт московітських “істориків” то зрівняйте з землею і вали фортеці СВ. Єлісавети адже вам “патріотам” ненавистне все що пов”язане з історією а фортеця на вашу хибну слід зазначити думку носить ім”я московітської цариці…тож “патріоти” за лопати і на Вали…а коли зрівняєте їх з землею одразу у зону АТО – там “руського миру” як собак нерізаних і там доводьте свою патріотичність а не тут, у нас у місті, шукаючи чорну кішку в темній кімнаті якої там немає…

  7. Це ж як треба ненавидіти Україну, щоб так перекручувати історичні факти на користь расейської пропаганди про нібито “історичність” “святої” назви фортеці, (з якої, доречи полки імперського генерала знищили Запорізьку Січ), коли в тій імперії для неї всі царі та імператриці були святими. Ось в цьому і є справжнє зомбування – в підміні понять, та ще і перекладати їх на сучасні події, під впливом того пропагандистського центру сепаратизму “руськага міра”, як РПЦ МП, чим вона і займається. З тією жз завзятістю, відповідно такій логіці, то треба повернути назви і таким містам, як Дніпро на ныбито теж «святий» Єкатеринослав, та подібне. Коли вже натовп почне мислити не імперськими сентенціями чужих перекручень вкраденої у нас і самої історії, а як Українці. Невже для таких майже чотири роки війни з тим агресором, який закидає і таку вату в голови супротивника – це замало, щоби стати громадянином, а не мешканцем?! Тому, цілком доцільне було рішення Верховної Ради з перейменування. А ті, хто і досі ніяк не вгамується, поширюючи байки “руськаміра”, то хай і їде в АТО, де швидко дізнається про корені справжньої історії.

  8. «Собаки брешуть – караван іде, і часу плин вже не спинити». А нормальній людині нічого і доводити зграї бродячих псів. Саме як і зробив Дмитро, знешкодивши анти державницький баннер сепаратистської пропаганди гібридної ворожої ідеології «руськага міра», навіть через назви наших міст, відповідно і до постанови Верховної Ради щодо перейменування, згідно і законодавства про декомунізацію, та заходів проти поширення сепаратизму. То, займатися самою появою таких баннерів та інших провокативних матеріалів, і особами, які їх розповсюджують – це вже робота СБУ, згідно статті 110 КК України. І двічі був правий відомий письменник та видавець Дмитро Капранов, коли говорив, що до тих, до кого, ще і досі не доходить, що у нас іде війна саме з тим імперським агресором, то треба вже – і в табло. https://nnovosti.info/news/zaslugovuje_v_tablo_ukrajintsjam_dali_poradu_jak_spilkuvatisja_z_golubami_miru-18860.html

Коментарі заборонені.