У Вінницькій області загорівся тепловоз “Гайворон – Рудниця”

фото «Одеська залізниця»

На вузькоколійній залізниці “Голованівськ-Гайворон-Рудниця” у Вінницькій області днями на ходу загорівся локомотив пасажирського поїзда – тепловоз Ту2-179 1958 року побудови, ніхто в результаті інциденту не постраждав.­

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Інтерфакс.

Інформація про пожежу надійшла рятувальникам о 19:00 четверга. Пожежа в приміському поїзді повідомлення “Гайворон-Рудниця” сталася на 28 км дороги біля с.Яланець Томашпільського району Вінницької області.

“Після прибуття до місця виклику черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини м.Бершадь встановив, що полум’ям охоплено локомотив. Машиніст поїзда вчасно зреагував на надзвичайну подію і відчепив три вагони, де перебували 25 пасажирів. Резервний локомотив з міста Гайворон транспортував пасажирів до місця призначення (ст.Рудниця) “, – йдеться в повідомленні.

Рятувальники локалізували пожежу о 19:24, а ліквідували о 19:53. Від ДСНС до ліквідації наслідків надзвичайної події було залучено шість чоловік особового складу та дві одиниці техніки. “Завдяки рішучим діям машиніста локомотива і бійців Служби порятунку загиблих і постраждалих не було”, – зазначають у ДСНС.

Вогонь сильно пошкодив центральну частину тепловоза, де розташований моторний відсік, і одну з його кабін.

У світі збереглося 36 локомотивів цієї моделі, з них 15 – в Україні, 12 – у РФ, 5 – у Литві, 3 – у Казахстані і 1 – у Вірменії. Зокрема, на залізниці “Голованівськ-Гайворон-Рудниця” експлуатують 4 таких локомотиви. Потерпілий локомотив №179 було побудовано в 1958 році і в 2006 він пройшов модернізацію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар