Як перерахувати оплату за технічну воду, яку подавали в “аварійний” період на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Як повідомлялося раніше, вартість технічної води, яку подавали в період відключення через аварію у Світловодську, буде нижчою від звичайної. Наразі ОКВП “Дніпро-Кіровоград” оприлюднило формули розрахунків, за якими можна визначити вартість використаної води.

Інформує Перша електронна.

У зв’язку з перервами водопостачання, що мали місце в липні 2017 року внаслідок аварійного відключення електроенергії, на виконання Постанови КМУ від 17 лютого 2010 року № 151, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» будуть проведені перерахунки розміру плати за послуги водопостачанняшляхом автоматичного зменшення розміру плати з урахуванням кількості діб відхилення кількісних та якісних показників (див. таблицю нижче).

Кількість діб відхилення кількісних та якісних показників
споживачів ОКВП «Дніпро-Кіровоград» за липень 2017 року
 

Місто Споживачі без водолічильників (по нормі) Споживачі з водолічильниками
Кількість діб з перервами водопостачання більше 6 годин, які підлягають зняттю Кількість діб зі зниженням якості (без урахування колонки 2) Кількість діб з перервами водопостачання більше 6 годин, які підлягають зняттю Кількість діб зі зниженням якості
1 2 3 4 5
Світловодськ 4 2 3
Олександрія 5 1 3
Знам`янка 2 2 2
Кропивницький (крім споживачів ВНС Масляниківки та Лелеківки) 7 1
Кропивницький споживачі ВНС Лелеківка 3 3
Кропивницький споживачі ВНС Масляниківка

У випадку, якщо Ви самі бажаєте обчислити суму зменшення плати за 2017 рік пропонуємо скористатись прикладами, які наведені нижче.

І. Споживачам без водолічильників (по нормі) приватного сектору зменшується оплата:

1) кількість мешканців * норма споживання * 10,668 грн./м3 * 0,033 * кількість діб відсутності води (колонка 2)

2) кількість мешканців * норма споживання * 10,668 грн./м3 * 0,033 * кількість діб води з неналежною якістю (колонка 3)

ІІ. Споживачам без водолічильників (по нормі) багатоквартирних будинків зменшується оплата:

1) кількість мешканців * норма споживання * 11,22 грн./м3 * 0,033 * кількість діб відсутності води (колонка 2)

2) кількість мешканців * норма споживання * 11,22 грн./м3 * 0,033 * кількість діб води з неналежною якістю (колонка 3)

ІІІ. Споживачам з водолічильниками приватного сектору зменшується оплата:

1) кількість спожитих кубів січень-червень 2017 року / 181 * 10,668 грн./м3 * 0,033* 0,2 * кількість діб води з неналежною якістю (колонка 5)

ІV. Споживачам з водолічильниками багатоквартирних будинків зменшується оплата:

1) кількість спожитих кубів січень-червень 2017 року / 181 * 11,22 грн./м3 * 0,033* 0,2 * кількість діб води з неналежною якістю (колонка 5)

Примітка: по прикладах ІІІ та ІV якщо квартирний засіб обліку води працював менше ніж шість місяців, середньодобова вартість споживання води (перший множник) розраховується за фактично надані послуги пропорційно періоду їх надання.




Нагадаємо, 1 липня ввечері у Кропивницькому, Світловодську, Олександрії та Знам’янці було припинено постачання водиВнаслідок крадіжки кутника з опори напругою 150 кВ у м. Світловодську впала електроопора, яка живить насосні станції 1 і 2 підйому водогону ” Дніпро-Кіровоград”.

Ширилися чутки про те, що опора біля Світловодська, падіння якої стало причиною припинення водопостачання у 4 містах області, була пошкоджена ще місяць тому. Проте у “Кіровоградобленерго” спростували цю інформацію, опублікувавши фото поваленої споруди зі свіжими слідами порізів без ознак корозії. Як виявилося, крадії залишили чотири міста Кіровоградщини без води заради 700 гривень.

Зазначимо, що зловмисника через якого без води залишилися мешканці 4 міст, затримали. Ним виявився 26-річний житель селища Власівка Світловодського району. На його совісті три епізоди злочинної діяльності, пов’язаних саме з крадіжками з об’єктів ПрАТ «Кіровоградобленерго». За попередніми даними, у такий спосіб йому вдалося «зібрати» майже 700 кілограмів металу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар