За півроку народні депутати написали 45 скарг до прокуратури Кіровоградської області

До органів прокуратури Кіровоградської області упродовж поточного року надійшло 3,2 тис звернень, що на 6% менше, у порівнянні з минулим роком. 45 скарг надійшло від народних депутатів України.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт прокуратури Кіровоградської області.

З числа звернень, що надійшли, близько тисячі (966 звернень або 30%) скеровано за належністю відповідному органу чи посадовій особі через відсутність у прокуратури передбачених законом повноважень щодо розгляду питань, викладених у скаргах.

Із вирішених 2,2 тис звернень, 45 скарг надійшло від народних депутатів України.  Звернення мали різний характер. В більшості випадків скарги надходили з питань з питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях та представництва інтересів держави в суді.

Керівниками органів прокуратури області прийнято 151 звернення. Крім того, щомісячно здійснюється прийоми громадян за місцем праці та проживання громадян та прийоми осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі, зокрема, організовано 13 виїзних прийомів керівництвом прокуратури області за місцем праці і проживання громадян та 11 виїздів до установ виконання покарань.

Відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» упродовж І півріччя 2017 року до органів прокуратури області надійшло 34 запити на інформацію, що на 18% більше, порівняно з минулим роком, із них 31 вирішено, 3 надіслано іншому розпоряднику. Із загального числа розглянутих, надано інформацію на 25 запитів, у наданні інформації відмовлено по 5 запитах, на 14 запитів надано роз’яснення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар