У Долинській планують побудувати власний водогін

У Долинській проводиться вивчення ділянки водозабору з метою будівництва в майбутньому окремого водогону.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

Ситуацію із припиненням на півдня водопостачання мікрорайонів міста Долинська, що виникла минулого тижня через значну заборгованість ДП “Дирекція КГЗКОР” за електроенергію перед ПАТ “Кіровоградобленерго” і відповідне відключення підприємства від електропостачання, прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щопонеділкової апаратної наради.

“Ми відпрацьовуємо питання погашення цієї заборгованості разом із центральними органами влади, які за це відповідають, – повідомив очільник облдержадміністрації. – Хочу подякувати керівництву “Кіровоградобленерго” за те, що зглянулись на становище жителів міста і знайшли можливість відновити електропостачання КГЗКОРу”.

Сергій Кузьменко також наголосив, що ситуація з подальшим забезпеченням водою жителів Долинської залежить і від вчасної сплати за відповідні послуги споживачами.

“А це вже робота керівництва міста, – зауважив голова облдержадміністрації. – Прошу міськвиконком відпрацювати це питання із жителями Долинської та долучитися до відповідної роботи і райдержадміністрації”.

Очільник ОДА повідомив, що нині проводиться вивчення ділянки водозабору в місті Долинська з метою будівництва в майбутньому окремого водогону. Оскільки в короткостроковій перспективі добудова і введення в експлуатацію КЗГКОРу не планується, то автономний водогін – єдиний варіант забезпечення водою жителів 15-тисячного міста.

“Очікуємо, що цього року будуть пробурені свердловини і доведено, що води там достатньо і вона якісна. Паралельно проводиться проектування будівництва водогону, – зауважив Сергій Кузьменко. – Очікую, що цього року усі організаційні роботи буде виконано, щоб передбачити кошти із бюджетів усіх рівнів на фінансування цього важливого проекту у 2018 році”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар