На Кіровоградщині відкрили пам’ятну дошку відомому журналісту

Сьогодні, 6 червня, в Олександрії на будівлі районної лікарні відкрили пам’ятну дошку лікарю, краєзнавцю, журналісту Анатолію Кохану. У цій будівлі він працював лікарем-педіатром. Лікарня знаходиться на вулиці, яка носить його.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “Мою Олександрію“.

Вдова журналіста Роза Кохан зазначила, що для неї і покійного чоловіка ця приємна подія.

“Звідти? – показала Роза Соломонівна в небо, відповідаючи на питання, чи приємно зараз чоловікові. – Звідти йому дуже приємно”.

Відкриттям дошки городяни вшанували пам’ять відомої в місті людини, в якій поєднувалися три іпостасі, кожна з яких заслуговує по окремій дошці. Кохан – чудовий лікар, авторитетний краєзнавець, обдарований талантом журналіст.

Відкриття приурочили до Дня журналіста. На заході були присутні керівники міста та району, лікарі, журналісти, краєзнавці, друзі і знайомі сім’ї Кохан.

Ідея відкриття дошки народилася в Олександрійській організації Національної спілки журналістів України. Ініціативу підтримав підприємець Євген Бударний, який займається пам’ятками. Він дружив з Коханом і зробив дошку за свій рахунок.

Довідка:

Анатолій Кохан (1937-2012) – Почесний житель Олександрії, лікар, кандидат медичних наук, краєзнавець, журналіст. Лауреат обласної краєзнавчої премії імені В. Ястребова. Під час декомунізації ім’ям Кохана перейменували вулицю Клари Цеткін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар