За минулу добу внаслідок бойових дій загинули 2 українських військових

Фото uacrisis.org

Учора у зоні бойових дій на сході України найбільше обстрілів з боку бойовиків відбулося на Маріупольському напрямку. Там вони здійснили 28 обстрілів, із них 7 – із важкого озброєння; при цьому випустили близько 50 мін. За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військових загинули, 6 – отримали поранення.

Про це повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони з питань АТО. Бойові дії почалися після 10 ранку.

«У Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине окупанти активно застосовували міномети. Ці обстріли з важкого озброєння тривали з перервами близько 5 годин, найпотужніший відбувся у Красногорівці. Пізніше противник не припиняв чинити провокації, але здебільшого відкривав вогонь лише зі стрілецької зброї, гранатометів і бронетехніки», – деталізував полковник Лисенко.

На Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 18 разів, із них 6 – із важкого озброєння. Бойові дії велися переважно вранці та ввечері. На Світлодарській дузі, під Авдіївкою та на позиції «Шахта Бутовка» бойовики відкривали вогонь з мінометів, випустивши понад 60 мін. Також бойовики обстріляли низку передових опорних пунктів ЗСУ під Горлівкою.

«Окрім легкого озброєння, противник неодноразово використовував бронетехніку», – додав Андрій Лисенко.

У районі Донецького аеропорту було спокійно.

На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші 7 разів. Обстріли відбулися у Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах. У Кримському бойовики застосовували міномет та БМП.

«У Валуйському, що біля Станиці Луганської, зафіксовано найбільшу кількість обстрілів з боку окупантів, там же стався найтриваліший збройний інцидент, що продовжувався 45 хвилин», – зазначив речник Міноборони з питань АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військових загинули, 6 – отримали поранення.

«Ці важкі втрати українські війська понесли на всіх напрямках. Один із загиблих – сапер, який проводив розмінування, решта постраждали від ворожих обстрілів», – деталізував Андрій Лисенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар