У Кропивницькому відкриються 38 літніх шкільних таборів

Цьогоріч літом у Кропивницькому працюватимуть 38 таборів відпочинку при загальноосвітніх школах міста.

Про це повідомила під час наради у профільного заступника міського голови Наталії Дзюби начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

За її словами, влітку 2017 року планується охопити відпочинком 4600 дітей, з них 1634 – пільгових категорій: 190 дiтей-сиріт та дiтей, якi залишились без батькiвського пiклування, 192 дітей з інвалідністю, 400 дітей із малозабезпечених сімей, 4 дитини працівників правоохоронних органів, вiйськовослужбовцiв, якi загинули пiд час виконання службових обов’язків, 700 дiтей учасникiв АТО, 80 дiтей “чорнобильцiв”, 8 дітей воїнiв-афганцiв та 60 дітей внутрiшньо перемiщених осiб, а також 600 дітей із багатодітних родин.

“Основними пріоритетами оздоровлення та організації відпочинку дітей влітку цього року буде організація профільних загонів, – зазначила Лариса Костенко. – У таборах працюватимуть мовний, художньо-естетичний, економічний, спортивний та хореографічний напрямки, а також центри естетичного виховання та позашкільні навчальні заклади. Багато заходів для дітей заплановано провести в обласній філармонії, музеях та бібліотеках міста”.

Начальник управління освіти повідомила, що вартість харчування на одну дитину складатиме 18 гривень – це за сніданок та обід, а в профільних загонах вартість обіду складатиме 10 гривень на дитину. Тривалість відпочинку при навчальних закладах становить 14 днів – із 1-6 червня по 21-23 червня.

На базах ЗОШ №4, НВО №15, НВК №26, ЗОШ №29, ЗОШ № 35, НВО Вікторія П, школа-інтернат “Сокіл” для дітей з інвалідністю заплановано проведення корекційно-оздоровчих заходів. Крім того закладам освіти запропоновано взяти участь у пілотному освітньо-виховному заході для учнів 8-х класів “Літня школа” на базі Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ.

Лариса Костенко зазначила, що з міського бюджету передбачається використати близько 600 тисяч гривень на харчування дітей пільгових категорій у дитячих закладах відпочинку з денним перебуванням при загальноосвітніх закладах міста. Крім того, заплановано придбання путівок на загальну суму 78 тисяч гривень на оздоровлення дітей комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвiтня школа-iнтернат I-III ступенiв, лiцей «Сокiл».

Для придбання путівок вихованцям КЗ «Дитячий будинку «Наш дім» передбачено кошти в сумі 100 тисяч гривень, а для оздоровлення дітей пільгових категорій в таборах області – 700 тисяч гривень. Відділ сім’ї та молоді вже провів тендер в системі PROZORRO: в аукціоні перемогли табори «Дружба» (м. Олександрія») та «Лісова пісня» (Маловисківський р-н).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар