На Кіровоградщині місцеву владу змусили встановити дорожні знаки біля шкіл

зображення: activedrive.te.ua

У Голованівському районі за втручання Новоукраїнської місцевої прокуратури дороги біля навчальних закладів обладнано дорожніми знаками та розміткою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Так, за позовами прокуратури суд визнав протиправною бездіяльність Липовецької та Капітанівської сільських рад Голованівського району, які не створили безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів поблизу двох навчальних закладів, що ставило під загрозу життя та здоров’я вихованців шкіл. За реагування прокуратури, суд зобов’язав сільські ради подбати про безпеку дорожнього руху для учнів та інших місцевих жителів.

Відповідні позови мають свою актуальність через відсутність реальних дій органів місцевого самоврядування з питання забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглій до території освітніх закладів, ставить під загрозу права дітей на життя та здоров’я, запобігання травматизму дітей.

Крім того, позови з аналогічними вимогами заявлено керівником Кіровоградської місцевої прокуратури, які наразі перебувають на розгляді у судах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар