Справу кропивницького проблемного гуртожитку розглядатиме інший суддя

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
08.02.2017 розгляд позову мешканця гуртожитку по просп. Університетському, 21 Миколи Вовкогона до ПП "Вагран"

Сьогодні, 14 березня, у Кіровському райсуді Кропивницького мало відбутись судове засідання за позовом мешканця гуртожитку по просп. Університетському, 21 Миколи Вовкогона проти ПП “Вагран”. Чоловік через суд намагається скасувати свідоцтво про право власності на цей будинок, яке ПП “Вагран” отримало у 2004 році.

Але у судді Людмили Кулінки, яка головувала у засіданні, учора, 13 березня, закінчились повноваження судді. У справі було призначено нову суддю – Павелко І. Л., яка тепер розпочне розгляд справи із самого початку.

Про ці обставини не повідомили ні мешканців гуртожитку, ні їхнього адвоката Олексія Флоренка.

“Люди відпросилися з роботи, прийшли сюди. Хоч би подзвонили мені повідомили. Я б тоді передав інформацію людям”, – розповів адвокат Олексій Флоренко.

Сьогодні на судове засідання прийшли близько трьох десятків мешканців гуртожитку по просп. Університетському, 21. Їх дуже обурило те що відбувалося.

В. о. голови суду Бурко, до якого люди пішли за поясненнями, не міг пояснити, де поділася суддя Кулінка. Спочатку говорив, що вона у відпустці, а потім повідомив, що у неї закінчились повноваження судді

Через деякий час новопризначена суддя Павелко таки розпочала сьогоднішнє засідання. Вона повідомила, що отримала цю справу сьогодні і не мала часу для вивчення суті позову. У результаті в засіданні оголосили перерву для ознайомлення зі справою. Суддя Павелко спробує провести його 30 березня о 12.00.

Обурені мешканці гуртожитку по просп. Університетському, 21 знову вирушили до в. о. голови суду Бурка, але той не виходив до них з кабінету і викликав наряд поліції.

Нагадаємо, історія стосунків ПП “Вагран” та мешканців кропивницького гуртожитку по просп. Університетському, 21 тягнеться з 2004 року. Тоді приватна фірма отримала право власності на будівлю, а через деякий час почала продавати квартири, у яких протягом 10-20 років мешкають люди. Обурені мешканці, які цілими сім’ями фактично мають опинитися на вулиці, влаштовували безліч акцій протесту, аби привернути увагу до цього кричущого, на їх думку, шахрайства. Люди впевнені, що ПП “Вагран” стало власником будинку незаконно. Маючи статус гуртожитку будівля знаходилась у власності міста, і люди мали шанс на приватизацію житлової площі, де вони мешкали протягом тривалого часу, а тепер їх фактично викидають на вулицю.

Із березня по червень 2016 року на площі Героїв Майдану перебував намет, який мешканці гуртожитку облаштували у знак протесту. Вони також неодноразово перекривали центральну вулицю Кропивницького і пікетували міськраду та управління силових структур. Наразі справа перейшла у русло судових розборок.

Представники ПП “Вагран” знову затягують розгляд справи кропивницького “скандального гуртожитку”

Представник ПП “Вагран” домоглася чергового перенесення судового засідання у справі “скандального гуртожитку”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар