У Кропивницький недовезли 8 нових тролейбусів, які мали бути в місті ще минулого року

8 з 20 нових тролейбусів, які КП “Електротранс” закупило наприкінці минулого року, ще недовезли у Кропивницький з Дніпра через поломку тягачів.

Про це Першій електронній повідомив керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко.

За умовами договору з дніпровським ТОВ “Дуотранс”, усі 20 нових тролейбусів мали переправити у Кропивницький до 31 грудня 2016 року. Інакше – до постачальника мали б бути застосовані штрафні санкції. Проте, через проблеми із транспортними тягачами, якими тролейбуси доправляють з Дніпра, станом на 11 січня 2017 року, у Кропивницький привезли лише 12 нових “рогатих”. Ще один тягач з тролейбусом зламався по дорозі. На момент розмови Олександра Луценка з журналістом Першої електронної, транспортувальник стояв зломаний під м. П’ятихатки Дніпропетровської області.

“Тільки що телефонував, туди підвезли запчастину і ремонтують тягач”, – запевнив керівник КП “Електротранс”.

Не дивлячись на те, що ТОВ “Дуотранс” не змогло надати усі тролейбуси згідно умов договору, факту порушення цього договору немає.

“Ми уклали з підприємством договір відповідального зберігання. Я їздив туди, подивився, вони усі зібрані і стоять там опечатані”, – розповів Олександр Луценко.

Нагадаємо, 10 жовтня у системі публічних електронних закупівель “Prozorro” відбувся аукціон, яким було визначено переможця у тендері на поставку 20 нових тролейбусів у Кропивницький – ТОВ “ДУОТРАНС” з Дніпра. Підприємство виграло тендер з пропозицією 79 млн 785 тис. грн.

Перший із закуплених тролейбусів надійшов до Кропивницького 10 грудня. А вже 19 грудня два нових “Дніпро” Т-103 постали перед очима містян – у День Святого Миколая, до площі перед будівлею міськради Кропивницького на двох “рогатих” приїхали понад півсотні святих Миколаїв. 28 грудня, перші 8 з 20 нових тролейбусів “Дніпро” Т-103 виїхали на лінію.

Тролейбуси “Дніпро” Т-103 – 12-ти метрові низькопідлогові модифікації тролейбуса “МАЗ” 103-Т, що з 2013 року складається в Україні з білоруських запчастин, на Південному машинобудівному заводі. Загальна пасажиромісткість тролейбусу – 100-108 чоловік, 25 з яких сидячих.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар