Хто претендує на премію Осмьоркіна у Кропивницькому?

14 листопада 2016 року відбулося засідання конкурсної комісії по присудженню обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна, на якому були визначені кандидати на здобуття премії у 2016 році.

Жителів Кіровоградщини запрошують ознайомитися з роботами кандидатів на здобуття премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна.

У номінації “Національна традиція”:

ЯКОВЛЕВА Лариса Аркадіївна – викладач відділу образотворчого мистецтва Кіровоградської дитячої школи мистецтв (м. Кропивницький) за творчий доробок різних років, що утверджують традиції національного образотворчого мистецтва. Кандидатура висунута на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

Виставка творів Лариси Яковлєвої представлена в художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна.

яковлева

АЧКАСОВА Марія Владиславівна – член Національної спілки художників України (м. Южноукраїнськ) за творчий доробок різних років, що впроваджують основні засади української національної традиції та традиційні жанри образотворчого мистецтва. Кандидатура висунута на здобуття премії громадською спілкою культурних проектів «Ера».

Виставку творів Марії Ачкасової можна переглянути в обласному художньому музеї та в художньому салоні.

ачкасова

У номінації “Новітні спрямування”:

ОСТРОУХОВ Володимир Іванович – художник (м. Кропивницький) – за творчі доробки і експериментальне новаторство в образотворчому мистецтві нашого краю. Кандидатура висунута на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

Виставку творів Володимира Остроухова (представлені твори з колекції галереї «Єлисаветград») можна переглянути в художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна.

остроухов

У номінації “Мистецтвознавство та історія мистецтв”:

БОСА Ірина Олександрівна – завідуюча науково-дослідного відділу Музею книги і друкарства України (м. Київ) – за підготовку ілюстрованого видання словника-довідника «Митці степової України». Кандидатура висунута рішенням науково-методичної ради Музею книги і друкарства України.

У Музеї проводить широку просвітницьку роботу: бере участь в організації музейних конференцій та фестивалів з історії книгодрукування в Україні, проводить майстер-класи з написання шрифтів, мармурування обкладинок та художнього оформлення книг.   

Боса

АВДЄЄВ Анатолій Миколайович – заступник голови Асоціації   польських журналістів ім. Кароля Шимановського, член редколегії журналу «Музеї України» (м. Кропивницький) – за підготовку серії статей, що висвітлюють культурно-мистецьке життя Кіровоградщини. Кандидатура висунута зборами Асоціації польських журналістів ім. Кароля Шимановського та підтримана редакцією журналу «Музеї України».

авдєєв

ЦУКАНОВ Микола Миколайович – власник приватної галереї «Єлисаветград», почесний член Національної спілки художників України (м. Кропивницький) – за підготовку видань «Лекарство от депрессии»,  «Провінційна галерея» та серії альбомів «Палітра степового краю». Кандидатура висунута рішенням науково-методичної ради Кіровоградського обласного художнього музею.

цуканов

Доробки кандидатів у номінації «мистецтвознавство та історія мистецтв» Ірини Босої, Анатолія Авдєєва та Миколи Цуканова представлені у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

Конкурсна комісія запрошує громадськість ознайомитися з творами, висунутими на здобуття премії. Рецензії, зауваження, пропозиції та матеріали конкурсна комісія (секретар конкурсної комісії – Кімнатний Анатолій Дмитрович, за адресою: Кіровоградський обласний художній музей, вул. Велика Перспективна, 60, м. Кропивницький, контактний телефон (0522) 22-36-98) розглядає до 20 листопада і враховує під час прийняття рішення щодо присудження премії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар