Занедбане олександрійське родовище планують відновити за допомогою китайської фірми

Учора, 3 травня, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів зустріч з потенційними інвесторами Олександрійського буровугільного комплексу, який практично не працює з 2009 року, а колективи більшість колективів були звільнені з грубим порушенням законодавства. Про це повідомляє сайт КОДА.

У переговорах із очільником області взяли участь Олександр Гребенюк – директор ТОВ “Придніпрянська гірничо-хімічна корпорація” та Ван Циньцзя – директор корпорації СМЕС (Китайська Народна Республіка).

6 травня цього року між Кіровоградською облдержадміністрацією та ТОВ “Придніпрянська гірничо-хімічна корпорація” підписано Меморандум про співпрацю з відновлення функціонування та розвитку Олександрійського буровугільного комплексу. Згідно з Меморандумом, підприємство має намір відновити вуглевидобуток на розрізі “Костянтинівський”, а також опрацьовує питання про будівництво теплової електростанції. Бути генеральним підрядником з реалізації цього проекту, за словами Олександра Гребенюка, погодилась Китайська машинобудівельна інжинірингова корпорація СМЕС.

Під час зустрічі голова облдержадміністрації подякував гостям за інтерес до Кіровоградщини, та висловив сподівання на подальшу конструктивну і продуктивну співпрацю. Сергій Кузьменко також коротко охарактеризував потенціал області стосовно видобутку корисних копалин, зупинившись більш детально на ситуації, що склалася на Олександрійському буровугільному комплексі.

– Близько десяти років тому на території Кіровоградської області проводився активний видобуток бурого вугілля. На жаль, останнім часом буре вугілля на території області не видобувається через різні причини – і економічні, і політичні, – зазначив очільник області. – Тому ми зараз докладаємо максимум зусиль, щоб залучити інвестиції як українські, так й іноземні у розвиток буро-вугільного комплексу Кіровоградщини. Саме з цією метою на початку травня між облдержадміністрацією та товариством “Придніпрянська гірничо-хімічна корпорація” було підписано Меморандум про співпрацю, метою якого є подальші кроки щодо залучення інвестицій в Олександрійський буровугільний комплекс.

Директор ТОВ “Придніпрянська гірничо-хімічна корпорація” зазначив, що з метою реалізації задумів стосовно розвитку буро-вугільного комплексу в місті Олександрії вже проведено багато консультацій.

Ван Циньцзя – директор компанії потенційного генерального підрядника, у свою чергу повідомив, що корпорація СМЕС нині працює у 150 країнах світу і має дуже великий досвід з будівництва електростанцій, зокрема, у Білорусії та в Туреччині, а також із розвитку вугільних родовищ. Він висловив сподівання, що компанія зможе реалізувати успішні проекти і в Україні, застосовувати набутий досвід та виконувати роботи на високому рівні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар