На Кіровоградщині відбувся заключний районний етап гри “Сокіл-Джура”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У тихій місцині Кіровоградщини, де не чутно шуму машин, зібралось близько сотні школярів із усього Компаніївського району, щоб позмагатись у спритності, точності, таланті та інтелекті – у Червоновершці відбувся заключний районний етап військово-патріотичних змагань “Сокіл-Джура”.

Червоновершківська загальноосвітня школа, яка цього року приймала районний етап змагань, більше схожа на великий спортивний комплекс. На її території вдалося розмістити всі необхідні локації і перетворити шкільний парк на козацьке поселення. Ройові (рій – саме так зветься кожна команда) вигуки та пісні лунали далеко за межі “табору”, сповіщаючи про те, що саме тут буде обрано найзавзятіших козаків.

Директор Червоновершківської загальноосвітньої школи Світлана Демідова розповідає, що минулого року вони запрошували в гості педагогів із різних шліл – на день учителя. Дитячі змагання у них проводяться вперше.

“Над підготовкою локацій працювали всі: від робочого – до директора. Роботи було дуже багато”, – каже директор.

На офіційному відкритті змагань директор школи вручила суддівській колегії “Джури” коровай на знак гостинності. А школярі запустили небесні ліхтарики у пам’ять про полеглих військових.

Гра “Сокіл-Джура” розпочалась із демострації девізів та вмінь ходити строєм, виконуючи козацькі пісні. Здавши отаману рапорти, керівники зі своїми роями перейшли до наступних етапів змагань. Туристичний маршрут, до якого входять різні вправи, учасники долали на час. Також була стрільба та мистецький конкурс. За підсумками змагань було обрано трьох переможців:

1 місце – Губівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Д. Бєдного,

2 місце – Червоновершська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів,

3 місце – Компаніївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Наступним буде обласний етап, де відбиратимуться найкращі для участі у всеукраїнських змаганнях.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар