У Приютівці готуватимуть операторів дронів

В Олександрійському професійному аграрному ліцеї (смт Приютівка) взялись за підготовку нового гуртка.

Про це пише сайт Приютівської громади, повідомляє Перша електронна газета.

У системі профтехосвіти на Кіровоградщині такий проєкт реалізовуватиметься вперше. Вартість обладнання, необхідного аби запустити навчання, складає 325 000 грн. Це, зокрема, один DJI Mavic 3, два безпілотних літальних апарати для дрон-рейсингу та комп’ютерний симулятор.

У громаді нагадують, що зараз на операторів дронів є запит у сільському господарстві, лісовому секторі, сфері екології, будівництва, медіа, а також обороні.

Питання фінансування цього проєкту з місцевого бюджету було погоджено депутатами на останній сесії.

«Хоч це і не є закладом освіти Приютівської селищної ради, але розташований на нашій території, там навчаються наші діти і його спеціалізація − сільське господарство. Спочатку це буде гурток, але впевнений, що колись, як мінімум, предмет, а можливо і спеціальність», − зазначив очільник громади Андрій Коломійцев.

Наразі у ліцеї активно працюють над підготовкою навчальної програми. Студентів знайомитимуть з безпілотниками, налаштовувати їх, оновлювати ПЗ, безпечно починати і завершувати політ, обирати правильні польові режими тощо.

Координуватиме становлення гуртка та ділитиметься своїм досвідом, щоб допомогти підготувати талановитих операторів, Льотна академія Національного авіаційного університету.

Нагадаємо, у Приютівській ТГ реалізували три соціальні ініціативи, які підтримав уряд Німеччини

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар