У Приютівській ТГ реалізували три соціальні ініціативи, які підтримав уряд Німеччини

Завдяки уряду Німеччини і компанії GIZ у Приютівській громаді реалізували три важливих соціальних ініціативи.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Так, у Новоселівському будинку культури облаштували кімнату арт-терапії та психологічного розвантаження для внутрішньо переміщених осіб і дітей з числа ВПО, де ті наразі проходять індивідуальні та групові заняття.

image

Біля приміщення Косівського будинку культури створили вайфай-зону відпочинку з лавками для сидіння. До того ж, для Центру культури і дозвілля громади та інших клубів придбали канцтовари, тканину, фетр, на проведення творчих майстер-класів та лабораторій.

33

Про це розповідає керівник Центру культури і дозвілля Приютівки – Дарія Ратушняк. За її словами, все стало можливим дякуючи попередній участі приютівських активістів у реалізації соціального проєкту «Адаптація через культуру», що ініціювався активістами Інституту соціокультурного менеджменту з Кропивницького.

Влітку у 8 закладах культури Приютівки провели серію комунікативних культурних заходів з дітьми з числа ВПО та малозахищеними. За результатами цієї роботи виявили  необхідність у подальшій підтримці Приютівської громади. Місцеві активісти звернулися з цим проханням до представників компанії GIZ і завдяки їм створили затишні комфортні умови для всіх, хто цього потребує.

3

Для втілення у життя задуму зі створення кімнати арт-терапії у Новоселівському СБК придбали меблі для створення такої кімнати, настільні ігри для дітей, іграшки, «сухий басейн» та мольберти для малювання. До того ж, за результатами одного з комунікативних заходів під назвою «Картування», що відбувся у селі Косівка Приютівської громади, його учасники виявили потребу у організації на території села (біля будинку культури) вайфай-зони відпочинку з лавками для сидіння. Німецькі партнери допомогли з придбанням більш потужного роутера та лавок.

32

Їх встановили біля дитячого майданчику поряд з Косівським будинком культури. Також у приютівських будинках культури виникла додаткова потреба у проведенні комунікативних, творчих і соціально-культурних активностей.

Тому дякуючи уряду Німеччини працівники культури громади мають для цього додаткові матеріали. А саме мова йде про канцтовари, тканину, тощо, що йде на проведення творчих майстер-класів та лабораторій. На думку Дарії, що це дуже важлива співпраця з закордонними партнерами, яка допомагає активізувати людей у селах та долучати їх до життя громади. Бо людям сьогодні дуже важливо відчувати нашу підтримку, поспілкуватися, адаптуватися до нових умов життя, і подолати стреси та знайти нове коло друзів.

332

Тому реалізація таких проектів надзвичайно важлива особливо для маленьких віддалених сіл, де існує не так багато радощів для повсякденного відпочинку та змістовного дозвілля.

Наталя Луценко для Першої електронної газети.

3322

Нагадаємо, переселенці у Голованівській громаді можуть отримати грошову допомогу від Угорщини

Читайте також: переселенці, які оселилися на Кіровоградщині, отримали майже 1,5 млрд. грн. допомоги

Поширити:

Залишити коментар:

коментар