Документація для будівництва аеропорту «Кропивницький» коштуватиме 22,4 млн. грн

© wikimapia.org

КП «Міжнародний аеропорт «Кропивницький» за результатом тендера 19 грудня 2022 року уклало з ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» угоду про розробку проєктної документації загальною вартістю 22 млн 415 тис. грн.

Про це пише видання «Наші гроші. Регіон», повідомляє Перша електронна газета.

Згідно з угодою, підрядник має виконати техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) за об’єктом «Реконструкція аеродромного комплексу міжнародного аеропорту «Кропивницький». Це набір технічних, інженерно-геологічних досліджень та експертиз, що передують безпосередньо будівництву об’єкта.  Зокрема, йдеться про техобстеження наявних будівель, топографічну зйомку на площі 450 га, буріння свердловин. Загалом підрядник має виконати техдокументацію з будівництва аеровокзального комплексу пропускною здатністю 100 пасажирів на годину та обслуговування вантажів 100 тонн на годину.

Участь у тендері взяло два підприємства: ТОВ «Держпроект» з Одеси, цінова пропозиція якого склала 22,5 млн. грн, та київське ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» з нижчою ціною 22,4 млн грн, яке стало переможцем. Власницею «ІК Автомагістраль» є Ольга Вікторівна Сахань, яка також володіє проєктною компанією «Аркон» та однойменною інжиніринговою компанією. Фірма-переможець – активний учасник публічних закупівель, отримало 251 договір на 247 млн грн.

Нагадаємо, про будівництво аеропорту в Кропивницькому говорять більше десяти років, при різних владах обговорювалась можливість добудови злітної смуги та власне повноцінного аеропорту. Наразі функціонує одна злітна смуга, що експлуатується приватною компанією «Урга» та Льотною академією.

У вересні 2021 року Кіровоградська облрада створила КП «Міжнародний аеропорт «Кропивницький» та звернулася до Кабміну з проханням включити Кропивницький до Держцільової програми розвитку аеропортів. Комунальне підприємство мало займатися напрямком залучення інвестицій для будівництва. Згідно з даними у системі Prozorro,про за останній рік КП замовляло офісну техніку та різноманітні юридичні та консультаційні послуги. Очолив підприємство колишній керівник управління капбудівництва Кіровоградської ОВА Олександр Мільто.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар