Аеропорт у Кропивницькому ми розглядаємо і як майбутній хаб – Шульга

Відновлення роботи аеропорту в Кропивницькому та створення на його базі вантажного хабу – перспективний напрямок.

На цьому у ході наради наголосив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 15 грудня, повідомляє Перша електронна газета.

«Ми зараз маємо відпрацювати питання підготовки техніко-економічного обґрунтування та попередніх проєктних рішень, що дасть можливість більш предметно говорити про відновлення роботи аеропорту в Кропивницькому. На підставі аналізу фахівців, визначимося з форматом. Але вже зараз можна говорити, що аеропорт ми розглядаємо і як майбутній вантажний хаб, зважаючи на логістичне розташування Кіровоградської області. Це перспективний напрямок. Ми маємо науковий досвід – це наша льотна академія, маємо досвід роботи «Урги», нам потрібна підтримка від держави», – пояснив голова обласної ради Сергій Шульга.

Директор комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кропивницький» Олександр Мільто додав, що вже стартували роботи над створенням дорожньої карти.

«Поки що це загальні позиції. Створення дорожньої карти плануємо завершити до кінця січня. Далі приступимо до розробки розширеного стратегічного документу з розбудови аеропорту», – зазначив Олександр Мільто.

Участь у нараді взяли посадовці обласної державної адміністрації, міської ради Кропивницького, представники льотної академії, авіакомпанії «Урга» та інші.

Як уже повідомлялося, голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга провів зустріч із генеральним секретарем Східноєвропейської асоціації повітряних перевізників (EEATA) Ааду Лєє.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар