Все, що потрібно знати про 583° і 585° золото

Вважаєте, що вироби із золота 583-ї проби набагато гірші за вироби 585-ї? Тоді вам сюди. Тут ви знайдете відповіді на всі запитання, що вас цікавлять.

Коли йдеться про типи золота, виникає велика плутанина. Розібратися у всіх існуючих ключових відмінностях допоможе ця стаття. Особливо рекомендуємо ознайомитися всім тим, хто бажає напередодні свят придбати на подарунок близькій людині або собі гарну ювелірну прикрасу.

Проба 585: якісні характеристики

Тип, про який ми часто чуємо, – це золото 585-ї проби. Але що це за сплав і чи варто купувати? Які стилі дорогоцінних виробів має?

Золото 585-ї проби – це легований сплав, що містить у своєму складі 58,3 % або 58,5 % чистого золота. Звідси і назва. А все інше – домішки. Оскільки чисте золото занадто м’яке і складне для формування, його зазвичай змішують з деякими іншими металами, щоб отримати міцну форму та поверхню, що піддається обробці. Як допсуміші застосовують цинк, мідь, нікель. Детальніше тут – https://gold.ua/ua/jewellery-articles/proba-zolota-583-585.

В основному ювеліри виготовляють прикраси із 58,3% чистої породи. Лише деякі виробники роблять сплав трохи кращим і додають 58,5% золотого матеріалу і трохи менше домішок. Але на вигляд, блиск та якість готового виробу це практично не вплине. Тому можна сміливо сказати, що 583 золото та 585 в основному однакові. Тому рекомендується купувати будь-який різновид. Замовити модель вигідно у найбільшому інтернет-магазині.

Вироби з цих проб набагато довговічніші, міцніші і естетичніше виглядають, ніж екземпляри, наприклад, з 375-ї або 500-ї проби, що відповідає 9-каратній підгрупі. Але поступаються за якістю 750° і 958° золоту. Останні відносяться до 18- та 24-каратного. У 958-й пробі 96% чистого дорогоцінного металу. Примірники з нього найчастіше можна зустріти в арабських країнах. Як правило, мають масивний дизайн. Так знижується деформація. Продаються подібні моделі у нашій країні на сайті Gold.ua.

Як дізнатися, виріб якого типу металу купується

Ви можете дізнатися чистоту золота, подивившись на «клеймо», яке вказує, скільки дорогоцінного металу знаходиться в суміші. Процес підтвердження чистоти породи відомий як «таврування». Золото 585 або 14 карат поділяється на підкатегорії залежно від того, як дорогоцінний матеріал був використаний у ювелірному виробі. Наприклад, позолочено зверху або знаходиться по всій основі. Також значення має товщина нанесення. Все перераховане спричинило поділ на 4 групи: 14К, 14K GP/GEP/GE.

Увага! Ціна чистих золотих прикрас зі штампом 585 чи 583 однакова. А от якщо це була лише позолота поверх іншого дорогоцінного матеріалу, тоді вартість у рази нижча. Такі вироби також знайдуться в каталозі ювелірного магазину. Підійдуть для більш економічного бюджету.

Варіанти кольору для золота 583/585 проби

Ювелірні вироби із золота 585-ї проби можуть бути із білого, жовтого або рожевого золота. Кожен колір має свій склад. Різниця у відтінку залежить від типу використовуваних металевих сплавів та їх відсоткового змісту. Ціни на всі три кольори 14-каратного золота практично однакові.

  • Біле. Містить чисте золото, леговане білими металами, такими як срібло, нікель та паладій. Зазвичай вони мають родієве покриття.

Переваги: це відмінний вибір, тому що він виглядає сучасно та стильно. Він доступніший за ціною, ніж платина, але має аналогічний відтінок. Воно міцніше і стійкіше до подряпин, ніж жовте золото.

  • Жовте. Цей красивий колір найпоширеніший, класичний та традиційний. Виконаний з чистого ауруму та легованих металів, таких як мідь та цинк.

Переваги: він є найбільш гіпоалергенним з усіх трьох видів золота і чудово виглядає на прикрасах у вінтажному стилі. За жовтим золотом легше доглядати, воно ефектно доповнює темні та оливкові тони шкіри, а також його можна використовувати з діамантами нижчого класу.

  • Рожеве. Стало модним уже кілька років. Виготовляється шляхом змішування чистої породи з міддю. Чим її більше, тим колір темніший.

Як би не було нанесено 14-каратне золото і якого б відтінку не мало, блиск і краса кільцям, сережкам, браслетам, кулонам, намисту і брошкам з нього гарантована на багато десятиріч навіть при повсякденному носінні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар