На Кіровоградщині відновили міст, який минулого року змив дощ

У Бобринецькому районі ввели в експлуатацію міст, який з’єднує села Тарасівку, Новоградівку та Мирне з райцентром. Із червня 2019 року гідроспоруда була зруйнована внаслідок сильних дощів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

“Гребля була зруйнована в червні минулого року через сильні зливи. У вересні були проведені відповідні тендерні процедури, а сьогодні ми ввели об’єкт в експлуатацію. Це дуже важливий об’єкт інфраструктури, тому що від районного та обласного центрів було відрізано три населених пункти. Йдеться близько про дві тисячі осіб”, – заступник голови ОДА Максим Калінін.

photo 2020 05 25 17 57 35

Детальніше про хід виконання робіт розповів керівник ДП “Агентство місцевих автомобільних доріг” Анатолій Зорькін.

“Наприкінці минулого року підрядник завершив роботи з влаштування гідротехнічної споруди, а на початку цього влаштував асфальтобетонне покриття, встановив бар’єрну огорожу та наніс горизонтальну розмітку. Усі роботи виконано вчасно та якісно. При цьому введення в експлуатацію було заплановане на першу половину червня. Проте підрядник встиг завершити роботи достроково”, – проінформував Анатолій Зорькін.

Загальна вартість робіт з відновлення гідроспоруди склала 4,8 млн грн. Будівельні роботи виконувала підрядна організація ТОВ “Мостобудівельний загін №112”.

Нагадаємо, відразу після негоди на зруйнованих греблях Кетрисанівки і Тарасівки побував тодішній народний депутат України Станіслав Березкін. Він оглянув масштаби руйнацій і поспілкувався з місцевими орендарями і представниками сільрад. Ті розповіли, що дві греблі вже відновлюють власними силами, а от з дамбою їм не справитися.

Станіслав Березкін взяв на контроль відновлення дамби і відшкодування коштів за врожай, втрачений від стихійного лиха.

photo 2020 05 25 17 57 34

Поширити:

Залишити коментар:

коментар