За два місяці медзаклади Кропивницького оголосили 40 закупівель

зображення seminars.dtkt.ua

У системі електронних закупівель «ProZorro» за підсумками травня і червня медичними закладами оголошено 41 закупівлю, з яких завершено 26. Результат – проведено троє відкритих торгів, чотири допорогові закупівлі, викладено 18 звітів і проведена одна переговорна процедура.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

У системі електронних закупівель «ProZorro» за підсумками травня і червня медичними закладами оголошено 41 закупівлю, з яких завершено 26. Результат – проведено троє відкритих торгів, чотири допорогові закупівлі, викладено 18 звітів і проведена одна переговорна процедура.

– Економія становить 3% (67 188 грн.) лише по трьом закладам, а саме – Поліклінічне об’єднання м. Кіровограда, центри первинної медико-санітарної допомоги 1 і №2. З них 75% заощаджено на допорогових закупівлях. Двома центрами первинної медико-санітарної допомоги проведено 12 закупівель з придбання лікарських засобів, медичних виробів, обладнання. В результаті було зекономлено – 50 748 гривень, – відзначає фахівець відділу аналітики  та адвокації Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Аліна Логінова.

Серед продуктів харчування, товарів для господарських потреб та різноманітних лікарських засобів, що закуповувались на незначні суми, були і значні покупки. Пологовий будинок №1 закупив підгузки дитячі і дорослі на 214 тис. грн., а центр первинної медико-санітарної допомоги №1 – на 92 тис. грн. ЦПМСД №2 закупили 1280 тест-систем для виявлення ВІЛ 1 і 2 типів за 28.3 грн./штука, провівши допорогову закупівлю.

Центральною міською лікарнею 23 червня було підписано договір з ТОВ «ЛІВІН» про закупівлю рентгенодіагностичної системи на базі дистанційно-керованого рентгенівського апарату на три робочих місця OPERA-T30cs за 3 987 997 грн. з економією 13 003 гривень за процедурою «відкриті торги» з публікацією англійською мовою. У свою чергу, Поліклінічне об’єднання м. Кіровограда протягом червня проводили відкриті торги та визнали переможцем ТОВ «ФІРМА РЕСМЕДЦЕНТР» у тендері про закупівлю комплексу рентгенівського діагностичного (цифрового) апарату на два робочих місця за 1 990 200 грн. і вже 7 липня уклали та опублікували договір.

Договір про капітальний ремонт рентгенологічного кабінету стаціонару №1 Центральної міської лікарні на суму 522 тис. грн. укладено в травні, а сам ремонт планується завершити 10 жовтня 2017 року

У підсумку монітори відзначають, що заклади охорони здоров’я міста провели закупівлі в травні та червні без суттєвих помилок. В свою чергу нагадують, що замовники – лікарні міста та області завжди можуть звернутись за консультацією з питань закупівель за допомогою електронної системи публічних закупівель «ProZorro» до аналітика КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Логінової Аліни (095-13-95-789).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар