На Кіровоградщині судитимуть офіцерів, які торгували дизпаливом військової частини

© Depositphotos

Троє членів організованої групи з числа військового керівництва постануть перед судом за викрадення військового майна на понад 130 тис. грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією  Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Встановлено, що у грудні 2022 року начальник електростанції відділення аеродромно-технічної роти, з метою незаконного швидкого збагачення та корисливих мотивів, організував схему викрадення військового майна, зокрема, пально-мастильних матеріалів, які знаходились на території військової частини.

Залучивши до оборудки командира відділення та цивільну особу, у період з травня по червень 2023 року, за неправомірну вигоду, вони незаконно реалізували місцевим мешканцям дизельне пальне з військової частини загальним об’ємом 3000 л, спричинивши таким чином шкоду державі на суму понад 130 тис. гривень.

Таким чином трьом членам організованої групи інкримінують викрадення військовослужбовцями іншого військового майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою організованою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 410 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Мобілізований до армії торгував зброєю – військова прокуратура

Поширити:

Залишити коментар:

коментар