Мобілізований до армії торгував зброєю – військова прокуратура

Старший солдат, призваний за мобілізацією, з метою особистого незаконного збагачення, налагодив канал постачання зброї та боєприпасів з території ведення бойових дій до Кіровоградської області.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону.

У листопаді цього року, придбавши нарізну вогнепальну зброю ‒ 5,45-мм автомат Калашникова та 60 набоїв калібру 5,45 мм ‒ за 700 доларів США, він перепродав їх цивільній особі. За процесом спостерігали правоохоронці і затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі мобілізованому військовослужбовцю повідомили про підозру за фактом придбання, зберігання, носіння та збування вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 214 720 гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте такожАрсенал боєприпасів і вибухівки знайшли у мешканця Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар