У махінаціях звинувачують ексначальника одного з управлінь Кіровоградської ОДА

Прокурори повідомили про підозру колишньому начальнику Управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Кіровоградської ОДА фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

«Йдеться про реконструкцію приймального відділення Світловодської ЦРЛ. Нещодавно ми інформували про оголошення підозри підряднику робіт. Наразі зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру і посадовій особі, яка прийняла ці роботи», – повідомляють у Кіровоградській обласній прокуратурі.

Встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, в інтересах підрядника робіт посвідчив та видав завідомо неправдиві офіційні документи – акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично підрядником не були виконані, але оплачені за бюджетний кошт.

У результаті протиправних дій державі спричинено збитки на понад 870 тис. гривень.

У січні підозру вручили іншому фігуранту справи – керівнику фірми-підрядника.

За даними з відкритих джерел, зокрема платформ youcontrol та opendatabot, структурний підрозділ ОДА під назвою “Управління містобудування, архітектури та капітального будівництва” перебуває в стані припинення. Підрозділ було створено й зареєстровано 11 лютого 2020 року, а 13 листопала того ж року внесено відомості про припинення діяльності в результаті реорганізації. Єдиним керівником Управління вказано Федорчука Миколу Дмитровича. Його призначив тодішній голова облдержадміністрації Андрій балонь, який згодом сам став героєм корупційного розслідування.

Прізвище Миколи Федорчука зринає також у судовій справі про реконструкцію очисних споруд у Долинській, що здійснювалася у 2017 році. Там Федорчук проходить як один із обвинувачених. Інший обвинувачуваний – директор фірми-підрядника – підозрюється у присвоєнні майже 2 млн грн бюджетних коштів.

У 2020 році Микола Федорчук відповідав за реалізацію кампанії президента зеленського “Велике будівництво” на Кіровоградщині. Під час однієї з апаратних нарад в ОДА тодішний голова Андрій Назаренко заявив, що Микола Федорчук “слабка ланка” і  “провалив виконання завдання президента”. Через місяць Управління містобудування, архітектури та капітального будівництва розформували.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар