Зрадник, який готував атаку на Кропивницький, проведе за ґратами 15 років

Суд виніс вирок зраднику, який готував повітряну атаку на один  із енергооб’єктів у Кропивницькому.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Службу безпеки України.

За матеріалами слідства СБУ, він виконував вороже завдання щодо коригування російських повітряних ударів по Кропивницькому. За вказівкою російської спецслужби агент мав встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій в обласному центрі. За сигналами «маячка» окупанти хотіли скоригувати ракетний удар по енергооб’єкту. Співробітники СБУ затримали зловмисника наприкінці січня 2023 року під час встановлення ним GPS-навідника на міську електропідстанцію.

Суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як встановили слідчі, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого фсб дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточуючих.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, 21 січня СБУ на гарячому затримала 41-річного одесита, коли він встановлював GPS-трекер на одну з електричних підстанцій обласного центру.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар