Шахраї через Телеграм збирають інформацію про переселенців

Шахраї через додаток-месенджер Telegram проводять псевдо-реєстрацію на грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців з метою збору персональних даних ВПО та отримання доступу до банківських карток.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Норвезької ради.

“Будьте пильними та не передавайте свої особисті дані цьому чат-боту в Telegram!” – попереджає міжнародна організація.

Норвезька рада у справах біженців не має своєї сторінки в додатку Telegram та проводила реєстрацію на грошову допомогу тільки через додатки WhatsApp та Viber у період з 28 лютого до 20 березня. Наразі реєстрацію на допомогу завершено.

Якщо Ви залишали заявку на реєстрацію через гарячу лінію у період з 28 лютого до 20 березня через відсутність технічної можливості здійснити реєстрацію, співробітники ради зв’яжуться з Вами для проходження реєстрації найближчим часом.

“Наші співробітники ніколи НЕ просять повідомити номер Вашої карти, пін-код та CVV-код (тризначний код на звороті картки). Для грошового переказу нам потрібен тільки IBAN (міжнародний номер банківського рахунку). Якщо ви повідомили кому-небудь свій CVV-код, зв’яжіться з вашим банком і негайно заблокуйте картку”, – наголошують благодійники.

Всю офіційну інформацію стосовно грошової допомоги можна знайти:

Нагадаємо, Новоукраїнським районом ширяться шахрайські листи від імені райадміністрації.

Читайте також: Розвела на гроші рідних зниклого воїна: уродженку Кіровоградщини відправили за ґрати

Поширити:

Залишити коментар:

коментар