Кропивницький суд відпустив коронованого в Москві “злодія в законі” з санкційного списку РНБО

Відповідно до Ухвали Кропивницького апеляційного суду від 2 листопада, відомому кримінальному авторитету з санкційного списку РНБО Армену Хачатряну змінили запобіжний захід з тримання під вартою на грошову заставу, яку він сплатив і вийшов на волю.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова ГО “Центральноукраїнський антикорупційний офіс” Андрій Лаврусь і оприлюднив відповідну постанову суду, передає Перша електронна газета.

44-річний уродженець Кіровоградщини Армен Хачатрян, відомий в кримінальних колах як “Армен Хохол”/”Армен Знам’янський”, отримав статус “вора в законі” у 2011 році у Москві.

Щодо нього були запровадженні санкції РНБО.

У 2021 році злочиню вручили підозру, але  суддя Ленінського районного суду міста Кропивницького Олена Лук’янова відпустила його на волю, після чого Хачатрян зник і був оголошений у міжнародний розшук.

17 червня цього року правоохоронці після тривалих пошуків знову схопили коронованого “злодія в законі”. Його справу з підозрою у створенні злочинної організації, систематичному вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів передали до суду.

Цього тижня, 2 листопада, Кропивницький апеляційний суд колегією суддів Гончара Володимира Миколайовича і Широкоряд Романа Володимировича під головуванням Ткаченко Людмили Яківни  задовольнили апеляційну скаргу адвокатів Хачатряна щодо рішення суду попередньої інстанції про продовження строків тримання “злодія в законі” під вартою.

Натомість йому призначили заставу у сумі 372 тисячі 150 грн. За інформацією Андрія Лавруся, заставу внесли, “підозрюваного” звільнили з-під варти.

Читайте також: двічі судимого наркоторговця посадили за розповсюдження інформації про ЗСУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар