В Бобринці взяли під варту водія, якого підозрюють у смертельній ДТП

© YouTube

Смертельна аварія сталася 15 жовтня у місті Бобринець. 24-річний водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спричинив ДТП, у результаті якої загинув 18-річний студент коледжу.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на обласну прокуратуру.

Підозрюваний, керуючи автівкою «Audi A7» у стані алкогольного сп’яніння (згідно акту огляду– 2.43% проміле), грубо порушив  правила дорожнього руху, на перехресті доріг перевищив безпечну та допустиму швидкість, не дотримався безпечної дистанції та  допустив зіткнення з попутнім автомобілем ВАЗ.

У результаті заносу здійснив виїзд на узбіччя  та наїхав на лінію електроопори, а автомобіль ВАЗ у некерованому стані відкинуло більш ніж на сто метрів від місця зіткнення. Водій ВАЗу загинув на місці ДТП.

Слідчий суддя Ленінського районного суду задовольнив  клопотання прокурора та обрав 24-річному підозрюваному водієві запобіжний захід – тримання під вартою  60 днів без визначення розміру застави.

Наразі водієві «Audi A7»  інкримінується  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України. Слідство триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 28 осіб загинули під час ДТП на Кіровоградщині цього року.

Читайте також: удар, вогонь, вибух – подробиці нічної ДТП у Кропивницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар