Стало відомо про загибель 21-річної захисниці Маріуполя з Павлиша

Алла Порплиця

В Онуфріївську громаду надійшло офіційне підтвердження загибелі військовослужбовиці «Азову» Алли Порплиці, яка жила в Павлиші.

Про це повідомила адміністрація громади, інформує Перша електронна газета.

Алла ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну підписала контракт на військову службу. Мріяла саме про «Азов», де служив її коханий.

Дівчина з дитинства мала активну громадянську позицію, була щирим патріотом України, гарно навчалась у школі.

Здобула вищу освіту – опанувала професію еколога в Кременчуцькому національному університеті ім. М. Остроградського. Готувалась здобути другу – слідчого поліції. Але змінила своє рішення, аби не розлучатись із хлопцем.

Алла Порплиця

Із першого дня війни вони захищали Маріуполь, у числі інших військових стали легендарними бійцями «Азовсталі». 10 квітня, під розриви бомб та снарядів Алла (позивний Вігман) та її хлопець одружились.

5 травня дівчина останній раз вийшла на зв’язок із мамою, а 7 травня написала повідомлення, в якому вітала її з Днем матері, про який у пеклі війни не згадала вчасно.

І далі для родини розпочались тяжкі дні очікування звісток від Алли. Але телефон мовчав. Всі намагання зв’язатись із нею були марними.

6-7 травня вона мала евакуюватись. Та ця евакуація зірвалась.

А 8 травня під час чергового потужного бомбардування Алла Порплиця загинула. Її чоловік потрапив у полон і не міг повідомити цю страшну звістку рідним.

27 червня Аллі виповнилося б 22 роки.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар