Кропивничанина засудили за контрабанду в Росію старовинної ікони

© Фокус.ua

Кропивницькі правоохоронці перехопили посилку зі старовинною іконою, що належить до культурних цінностей України. Суд присудив продавцю три роки позбавлення волі або рік випробувального терміну.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на «Главком».

Обвинувачений – мешканець Кропивницького, раніше судимий за крадіжку. Він придбав у невідомої особи старовинну чотиричастинну ікону («Розп`яття», «Казанської Божої Матері», «Володимирської Божої Матері», «Святого Миколи») і спробував перепродати її за допомогою онлайн-оголошення. На пропозицію відгукнувся покупець з Росії. Вони домовилися про продаж ікони за 10 тис. грн.

Надсилаючи посилку в Росію, кропивничанин зазначив у митній декларації, що продає шахи. Правоохоронці вилучили цю посилку у відділенні «Укрпошти» №6, що на вулиці Гоголя.

Як з’ясувала експертиза, чотиричастинна ікона датується ХІХ століттям і належить до культурних цінностей.

У суді кропивничанин розкаявся у вчиненому. Також він допомагав слідству у з’ясуванні всіх обставин справи і уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Ленінський районний суд призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, замінивши на рік випробувального терміну.

Нагадаємо, на Кіровоградщині судитимуть колишнього командира військової частини.

Читайте також: 18+. На Кіровоградщині продавців алкоголю хочуть позбавити 19 ліцензій

Поширити:

Залишити коментар:

коментар