Вакцина Pfizer на Кіровоградщині: кого щеплюватимуть найперше

© Freepik

Сьогодні, 18 квітня, на Кіровоградщину прибули 1170 доз вакцини Pfizer-Biontech. Спершу нею щеплять працівників і мешканців психоневрологічного інтернату у Кропивницькому та Олександрійському психоневрологічному пансіонаті.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі ОДА.

“Вакцина доставлена в контейнері з сухим льодом. Щодня буде забиратися певна кількість доз вакцин, протягом ночі вона розморожуватиметься. Вранці ці дози надаватимуть бригадам, які проводитимуть щеплення, – розповіла посадовиця департаменту охорони здоров’я ОДА Антоніна Кодрул. – Вакцину першочергово отримають мешканці та працівники інтернатів для людей похилого віку, а також будинків для людей з інвалідністю. Дози ми маємо використати впродовж тижня. Щотижня з МОЗу нам будуть надавати нові дози препарату Pfizer-Biontech”.

e8b7fbc7b2e9789ed1e6bf4193e55ec7.jpg

Як пише Укрінформ, з посиланням на дослідження Національної академії медицини Франції, вакцина Pfizer/BioNTech може гарантувати ефективність імунізації до 95%, якщо друга ін’єкція буде зроблена не пізніше ніж за три тижні після першої.

Також за інформацією Радіо Свобода, вакцина Pfizer/BioNTech показала 100-відсоткову ефективність від COVID-19 серед підлітків віком від 12 до 15 років.

Читайте також: Понад двісті хворих і нові смерті: статистика коронавірусу на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар