Кишкова паличка та стафілокок: що показала перевірка у кропивницькій школі №8

© 4studio.com.ua

Після спалаху гострої кишкової інфекції у школі №8 в Кропивницькому фахівці виявили у готових стравах та змивах з поверхонь бактерії кишкової палички, перевищення вмісту шкідливих мікроорганізмів та патогенний стафілокок.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Станом на 3 лютого серед дітей, які відвідують школу, нових випадків захворювання немає. Учні, яким раніше встановили діагнози, почуваються добре і знаходяться вдома під наглядом сімейних лікарів.

“Поки їдальня не працювала у школі провели генеральне прибирання та заключну дезінфекцію на харчоблоці, в санвузлах, класах початкової школи, замінили прибиральний інвентар, ємності для рідкого мила, вилучили надщерблений посуд, провели гігієнічне навчання з працівниками харчоблоку, встановили гігрометр в коморі для зберігання продуктів, усунули інші недоліки”.

Окрім того, курячі яйця, які відібрали для лабораторних аналізів, не відповідають вимогам ДСТУ. Це є порушенням закону. Партію яєць довелося вилучити зі школи.

Матеріали справи передали в Нацполіцію. Розслідування випадків гострої кишкової інфекції, протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху у школі тривають.

Також Управлінню освіти міськради рекомендували провести в школах гігієнічне навчання з працівниками харчоблоків, посилити контроль за технологією приготування страв, дотриманням гігієни, прийманням продуктів.

Нагадаємо, через масове отруєння у “Шинку” відкрили кримінальну справу.

Читайте також: Мешканців Кіровоградщини попереджають про фальсифіковані продукти в магазинах

Поширити:

Залишити коментар:

коментар