Курсантка з Кіровоградщини, яку збив п’яний майор, втратила ногу і відмовилася від компенсації

© Instagram

Одна з курсанток Української військово-медичної академії, яких збив на території навчального закладу п’яний майор ЗСУ Володимир Холодний, донька священнослужителя з села Пушкове Голованівського району – Олександра Гуй. Дівчина втратила ногу, але разом з іншими постраждалими відмовилася від компенсації від Холодного зі співчуття до його родини.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ТСН з брифінгу у Головному військовому клінічному госпіталі, де лікуються курсантки.

“Вони (сім’я військовослужбовця – ред.) пропонують нам компенсацію. Ми від неї відмовляємось, оскільки ми знаємо, що в нього є жінка онкохвора і дитина. Тобто, його сім’я не винна і не повинна нести тягар, – сказала курсантка з Голованівщини Олександра Гуй. – У мене порвалися м’язи на стегні. Плюс у мене зняли некроз, а як воно буди заживати, ніхто не знає. Плюс у мене поламані кістки. Апарат стоїть зовнішньої фіксації. Його також треба буде знімати, ставити пластину, накладати шкіру. Ще багато всього. Та все буде добре”, — зазначила дівчина і додала, що ще є загроза втратити ще й другу стопу.

Постраждалі курсантки Галина Николин і Тетяна Ніколаєва вважають, що сім’я майора не винна в тому, що він зробив,  і не має нести тягар замість нього.

Також дівчата зауважили, що не задоволені діями слідчого, який жодного разу не з’явився до них для того, аби взяти свідчення.

Screenshot 20200912 170119

image 810xs
© cynicallviv.com.ua

Нагадаємо, 25 серпня майор ЗСУ Володимир Холодний, будучи напідпитку, сів за кермо і почав їздити колами по території  Української військово-медичної академії. Він наїхав на натовп курсанток, котрі стояли біля адмінбудівлі. Постраждало три  дівчини. Усім по 23 роки. Вони нещодавно склали іспити до академії і того дня мали отримати військову форму.

Внаслідок ДТП в однієї з потерпілих діагностували неповний травматичний відрив обох нижніх кінцівок, у другої – неповне травматичне відчленування правої гомілки, у третьої – відкритий перелом правої стопи та відкритий перелом обох кісток лівої гомілки. Двом із них ампутували по нозі.

Майор свою провину визнав. Експертиза показала, що його авто було справне, а сам водій випив приблизно пляшку горілки.

Детальніше дивіться на відео:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар