Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про переведення Кіровоградської області до “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки з понеділка, 2 листопада.
Список зон на своїй сторінці у Facebook оприлюднив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, повідомляє Перша електронна газета.
Нагадаємо, минулої доби на Кіровоградщині виявили 90 нових хворих на коронавірус, серед них дев’ять медиків. Таким чином, в області зафіксували вже 2398 випадків COVID-19.
Які будуть обмеження?
Помаранчева зона:
Критерії потрапляння: завантаження ліжок становить від 50% до 75%, не враховуючи у дитячих та пологових відділеннях.
Заборони:
- масові заходи за участі більше 20 осіб
- робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів
- планові госпіталізації в лікарнях
- робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури
- прийом нових змін в дитячі табори
- обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.
Жовта зона:
Критерії потрапляння: 5 днів поспіль змінюються показники захворювань. При цьому завантаженість лікарняних ліжок на рівні від 5% до 50%, не враховуючи у дитячих та пологових відділеннях.
Заборони:
- масові заходи за участі більше 30 осіб
- відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово
- на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор події
- обмеження зеленої зони зберігаються
Зелена зона:
Критерії потрапляння: немає сплеску захворювань, завантаженість ліжок у лікарні на рівні 5%.
Заборони:
- перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах
- масові заходи за участі більше 50 осіб
- кінотеатри та заклади культури з наповненістю не більше 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі
- перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць
- відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу.
- робота кафе, барів, ресторанів після 22-ї та до 7-ї години. Але дозволяється адресна доставка та на винос.