Двоє уродженців Луганська сплатять штраф за обман стареньких кропивничанок

Ілюстративне фото

Кіровський районний суд міста Кропивницького визнав винними у шахрайстві двох уродженців Луганська, які видурювали гроші у довірливих кропивничан, діючи за схемою «Ваш син (донька) скоїли смертельну ДТП, необхідно гроші».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Свою вину обвинувачені визнали повністю. Між ними і потерпілими було укладено угоду про примирення. Збитки, завдані потерпілим, шахраї відшкодували у повному обсязі. Суд визначив їм покарання у виді штрафу.

Нагадаємо, злочинний дует на території Кіровоградської області працював за класичною шахрайською схемою. Зловмисники телефонували найчастіше вночі. Незнайомий голос представлявся працівником поліції та повідомляв, що син (донька, онук) абонента потрапив у ДТП, смертельно травмував людину, внаслідок якої необхідні грошові кошти щоб його не ув’язнили.

Жертви починали нервувати та розпитувати подробиці, а шахрай вів свою гру далі, не даючи жертві вийти зі стресової ситуації. При цьому шахраї просили не відключати телефон, позбавляючи людей можливості передзвонити родичам і з’ясувати реальну картину.

Телефонні шахраї переслідували єдину мету – видурити гроші, які жертва, нібито рятуючи родича, має віддати готівкою кур’єру.

Жертвами шахраїв стали жінки похилого віку 1936 та 1943 року народження. Вони віддали за порятунок родича останні гроші – у першому випадку 11500 грн, в другому 31000 грн.

Читайте також: Шахраї представилися помічниками Райковича і викрали гроші в онкохворої дівчини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар