Шахраї представилися помічниками Райковича і викрали гроші в онкохворої дівчини

Шахраї викрали з картки 145 тисяч гривень, які люди зібрали для лікування онкохворої 25-річної кропивничанки – тьюторки Альтернативної школи КрОК Валерії Губанової. При цьому зловмисники представилися працівниками приймальні міського голови Андрія Райковича.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Альтернативної школи КрОК, повідомляє Перша електронна газета.

У Валерії Губанової складна пухлина головного мозку, яка потребує термінового лікування. Його призначили на наступну п’ятницю. Щоб зібрати необхідну суму, колеги дівчини публічно звернулися до небайдужих кропивничан. За кілька днів люди зібрали 145 тис. грн на картку мами Валерії.

Днями до мами зателефонували невідомі, які назвалися працівниками приймальні міського голови Андрія Райковича. За їх словами, міський голова хотів фінансово допомогти дівчині і для цього необхідно надіслати йому фото деяких документів і банківської картки. Спантеличена мама погодилася прийняти допомогу. А вночі з 5 на 6 червня шахраї заблокували її картку, зняли всі зібрані на лікування гроші і ще 50 тисяч доступного кредиту.

Жінка написала заяву в кіберполіцію.

Прес-служба міськради Кропивницького одразу відреагувала на нову шахрайську схему і наголосила: у випадку надання матеріальної допомоги міським головою, до отримувача можуть телефонувати його помічниці Інна Примак чи Євгенія Шустер. При цьому вони ні в якому разі не вимагають фото банківських карток чи інших документів, а пропонують особі прийти в міськраду і написати заяву на отримання допомоги.

Тим часом рідні і друзі Валерії Губанової продовжують збирати кошти. Часу в них є до п’ятниці, 12 червня.

Допомогти дівчині можна, перерахувавши кошти на захищену картку монобанку тьюторки Алевтини Сторожевської https://send.monobank.ua/SPUxRJZso

Нагадаємо, під час карантину на Кіровоградщині шахраї придумали нову схему.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар