У кропивницькій колонії помер заражений коронавірусом ув’язнений

У Кропивницькій виправній колонії №6 помер ув’язнений, у якого діагностували СOVID-19. Наразі з’ясовуються обставини, при яких він захворів на коронавірус.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова, повідомляє Перша електронна газета.

За словами Людмили Денісової, 14 травня чоловік поступив у лікарню №4 в Кропивницькому через погане самопочуття. Із діагнозом “гостре запалення легень” його перевели в інфекційну лікарню №1, де наступного дня зробили тест на коронавірус. Він показав негативний результат. А 19 травня його виписали з лікарні та помістили на ізоляцію в окрему камеру в медичній частині виправної колонії №6. Через супутні хронічні хвороби ув’язнений перебував у важкому стані.

Вона додала, що 1 червня керівництво колонії направило ув’язненого до лікарні з метою підготовки висновків лікарів про його звільнення від відбування покарання за станом здоров’я. Вже 3 червня йому зробили ПЛР-тест, який показав позитивний результат. Однак, 4 червня чоловік помер.

“За словами керівництва виправної колонії всім контактним особам, зокрема 3 фельдшерам та 8 засудженим, які були в медчастині, зробили тести. Вони перебувають в ізоляції. Також на самоізоляції 12 працівників конвою, які будуть протестовані. Проведено дезінфекцію медичної частини.

Наголошую, що моніторингова група Офісу Омбудсмана 13 травня перевірила виправну колонію на дотримання стану забезпечення заходів із запобігання поширення коноравірусної хвороби. За результатами перевірки зафіксовані порушення в організації протиепідемічних заходів. Керівництву пенітенціарної установи та південного міжрегіонального управляння скерували відповідні акти реагування для вжиття відповідних заходів. Вважаю, що смерть ув’язненого – наслідок неналежної організації та контролю за впровадженими карантинними заходами в установах покарань, а також фактичного ігнорування виконання наданих рекомендації за результатами моніторингових візитів, – заявила Людмила Денісова.

Також Людмила Денісова звернулася до генпрокурорки з проханням перевірку щодо розслідування смерті ув’язненого, до Мінюсту з вимогою протестувати працівників та ув’язнених в установах, де були зафіксовані підозри та випадки захворювань на коронавірус, а також до МОЗу з проханням надати тести.

Нагадаємо, за минулу добу різко виросла кількість хворих коронавірусом на Кіровоградщині. Одна людина померла.

Читайте також: Затримані за викрадення і пограбування скаржаться на побої в Кропивницькому СІЗО

Поширити:

Залишити коментар:

коментар