Прокуратура зайнялася бунтом у кропивницькому СІЗО

Прокуратура Кіровоградської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом побиття психолога та бунту у Кропивницькому слідчому ізоляторі. Також розслідується службова недбалість адміністрації закладу.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За версією слідства, 16 грудня 2019 року один із ув’язнених наніс тілесні ушкодження штатному психологу та погрожував їй і її родині фізичною розправою. Також він відмовився слідувати до ізолятора тимчасового тримання обласного управління Нацполіції, брати участь у слідчих діях та давати письмові пояснення щодо цього інциденту, підбурюючи інших взятих під варту на злісну непокору та масові заворушення. В результаті цього були вибиті оглядові вічка дверей камер, розбиті вікна та пошкоджені камери відеонагляду.

Окрім того, реагуючи на ситуацію, прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації Кропивницького слідчого ізолятора, що спричинила значні матеріальні збитки. Наразі ситуація в СІЗО повністю контрольована.

“Прокуратурою Кіровоградської області щомісяця направляються документи реагування до міжрегіонального управління Міністерства юстиції та безпосередньо Міністерства. У вересні за погодженням з Генеральною прокуратурою до Міністерства юстиції направлений лист, в якому вказується на наявність суттєвих порушень режиму, нездатності керівництва СІЗО контролювати ситуацію та ризики виникнення надзвичайних ситуацій”.

За інформацією Першої електронної газети, побив працівницю СІЗО і закликав ув’язнених на бунт Арсен Мартиросян, за яким давно тягнеться шлейф кримінальних справ.

Нагадаємо, працівник кропивницького СІЗО за винагороду мав пронести ув’язненим цигарки та марихуану.

Читайте також: В’язні з ключами від камер, ножі та шприци: які порушення керівник колонії намагався “відкупити” за 10 тис. грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар