У кропивницькому «Crazy Land» імовірно отруїлися восьмеро школярів

© Facebook

Восьмеро учнів кропивницької школи №17 почали скаржитися на самопочуття після відпочинку «Crazy Land». В одного з них зареєстрували гастроентероколіт.

Про це Першій електронній газеті повідомили в ГУ обласної Держпродспоживслужби.

У розважальному комплексі діти брали участь у майстер-класі з виготовлення слаймів, а також їли піцу, картоплю фрі, копчену м’ясну нарізку, курячі нагетси, салати, заправлені майонезом, свіжі овочі та фрукти, соки. Після цього у них підвищилася температура, болів живіт, була нудота і блювання, збій в роботі шлунку.

Держпродспоживслужба вже провела позапланове інспектування кафе у «Crazy Land» та відібрали 1 зразок води, 19 змивів з обладнання харчоблоку, посуду, іграшок тощо, 3 зразки готових страв та 2 зразки харчових продуктів для лабораторних досліджень. Результатів ще немає.

Водночас обстежили ЗНЗ №17. Грубих порушень на харчоблоці, які могли б призвести до гострої кишкової інфекції, не виявили. Одна зафіксували ряд інших дрібних порушень, які директору школи рекомендували усунути. А в класах, де навчалися хворі діти, провели дезінфекцію.

Наразі триває розслідування справи.

Нагадаємо, постраждалий від отруєння грибами олександрієць відмовився від лікування та пішов із медзакладу.

Читайте також: Власник (не)готелю “Марія” у Кропивницькому відмовився пускати пожежних інспекторів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар