Підозрюваному у справі вибухів на автостоянці замінили ув’язнення і мільйонну заставу на домашній арешт

Апеляційний суд не підтримав скаргу головного інженера ТОВ “Елан-Ві”, якого підозрюють у порушенні правил безпеки, внаслідок чого сталася низка вибухів на автостоянці у Кропивницькому. Він чекатиме суду вдома. Натомість директору підприємства змінили міру запобіжного заходу із тримання під вартою і застави на домашній арешт.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт суду.

Прокурор подав апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді, якою головному інженеру ТОВ “Елан-Ві” Олександру Слюсару обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

Він наполягав на триманні підозрюваного під вартою з огляду на можливість впливу підозрюваних у справі один на одного та узгодження між ними позиції захисту, оскільки вони тривалий час є діловими партнерами. Зокрема, прокурор зазначив зазначив, що підозрюваний від посади не відсторонений, а заяви від працівників, свідків чи потерпілих про спроби тиску з боку підозрюваних не надходили.

f4245917d0238c497cb18edc5e315b0f.jpg
Головний інженер ТОВ “Елан-Ві” Олександр Слюсар | © UA:Кропивницький у Facebook

Олександр Слюсар заявив, що він від початку активно співпрацює зі слідством, надав пояснення, необхідні документи, готовий і надалі сприяти слідству.

Захисник зазначив, що інформація від прокуратури про нібито спробу його підзахисного виїхати з країни недостовірна. Закордонний паспорт чоловік передав слідству ще до розгляду клопотання у суді першої інстанції, переховуватися не збирався.

Колегія суддів постановила апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення. Олександр Слюсар буде під домашнім арештом із 20:00 до 7:00 до 28 травня.

Захист другого підозрюваного у справі – директора ТОВ «Елан-Ві» Олександра Ляховецького подав скаргу на ухвалу слідчого судді, якою підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці із заставою 1 344 700 гривень.

Керівник підприємства “Елан-Ві” Олександр Ляховецький | © UA: Кропивницький

Адвокат зазначив, що підозрюваний працює директором підприємства протягом шести років, характеризується позитивно, має міцні соціальні зв’язки та утримує двох неповнолітніх дітей і літніх батьків.

Чоловік під час вибухів був на місці події, отримав численні опіки, тому потребує лікування. Водночас, на адвокатський запит адміністрація ізолятора тимчасового тримання повідомила, що в установі посада лікаря-хірурга відсутня, а посада лікаря-терапевта вакантна. Бригаду швидкої допомоги до підозрюваного жодного разу не викликали.

На думку захисту, реальних ризиків, які б обґрунтовували необхідність тримання підозрюваного під вартою, сторона обвинувачення не навела.

Колегія суддів постановила апеляційну скаргу сторони захисту задовольнити, ухвалу слідчого судді скасувати, клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу задовольнити частково, обрати Олександру Ляховецькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, поклавши на підозрюваного ряд обов’язків та обмежень.

Із повним текстом ухвал можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення до ЄДРСР за єдиним унікальним номером 404/2239/19.

Нагадаємо, 27 березня на автостоянці на вул. Київській у Кропивницькому прогриміли вибухи. Унаслідок вибухів четверо людей потрапили в лікарню. Керівнику ТОВ «Елан-Ві» та головному інженеру цього підприємства повідомили про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки.

Згодом водій автоцистерни з газом, яка вибухнула на автостоянці в Кропивницькому, помер від отриманих опіків.

© zhiznenniy_ilya в Instagram
Поширити:

Залишити коментар:

коментар