Кропивницькі дошкільнята отруїлися не через їжу в дитсадку – Лариса Костенко

© batkam.com.ua

П’ятеро вихованців кропивницького дитсадка “Червона шапочка”, яких напередодні госпіталізували до Центральної міської лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції, заразилися не через їжу, стверджує очільниця управління освіти міськради Кропивницького Лариса Костенко.

Про це вона сказала у відеокоментарі, опублікованому на сторінці міської ради у соцмережі Facebook, повідомляє Перша електронна газета.

За словами Лариси Костенко, у однієї дитини поставили діагноз – ротавірусна інфекція. Таку ж інформацію учора повідомляли у Держпродспоживслужбі.

“Харчування в дошкільному закладі не причетне до того, що дітки захворіли.

Це той вірус, який передається повітряно-крапельним шляхом”, – повідомила очільниця управління освіти міськради.

Зазначимо, що за даними МОЗ, передача ротавірусної інфекції відбувається фекально-оральним шляхом, а не повітряно-крапельним, як сказала Лариса Костенко. А саме – під час прямого контакту, вживання в їжу інфікованих ротавірусом страв і води та при контакті з іншими поверхнями та предметами, що могли бути забруднені фекаліями (іграшки, підлоги, меблі, одяг тощо).

Керівниця освітнього управління також наголосила, що серед батьків та працівників дитячих закладів будуть проводити роз’яснювальну роботу, щоб, якщо є перші симптоми такого захворювання, діток не приводили у садочок, а викликали лікаря.

Щоб попередити такі випадки, у дитсадках також будуть частіше мити іграшки, через чкі може передаватися інфекція.

“Усе, що рекомендували медичні працівники, ми виконали.

І на сьогоднішній день у нас призупинено розповсюдження цього захворювання”, – запевнила Лариса Костенко.

Нагадаємо, 28-29 квітня та 1 травня п’ятьох вихованців ДНЗ “Червона шапочка” госпіталізували до Центральної міської лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції – гострий гастроентероколіт та харчова токсикоінфекція. Швидкий тест на ротавірус в одного малюка показав позитивний результат.

Лариса Костенко про результати розслідування отруєння у ДНЗ №29

П’ятьох вихованців Кpопивницького ДНЗ №29 «Чеpвона шапочка» госпіталізували до центpальної міської лікаpні з симптомами гостpої кишкової інфекції. Начальник міськуправління освіти Лариса Костенко – про результати розслідування інциденту

Опубліковано Міська рада міста Кропивницький 3 травня 2018 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар