Дівчатка-сироти залишилися без житла у Кропивницькому через недбалість чиновниці, – прокуратура

© zakarpatpost.net

Колишню начальницю служби у справах дітей виконкому міськради Кропивницькому підозрюють у неналежному виконанні службових обов’язків. Начебто через її недбалість дві дівчинки-сироти залишилися без будинку.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чиновниця не забезпечила вжиття передбачених законом заходів щодо збереження житлових прав двох рідних сестер 2001 та 2002 років народження після смерті обох батьків. Зокрема, вона не призначила особу, яка буде представляти інтереси вказаних дітей на час здійснення права на спадкування майна їх померлої матері, а саме житловий будинку в обласному центрі вартістю понад 300 тис. грн. У результаті такої недбалості чиновниці діти у право спадщини їх матері не вступили, а вказаний будинок був незаконно реалізований родичкою без розподілу часток власності.

Таким чином, встановлено достатньо доказів для підозри чиновниці у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар