У Кропивницькому п’ятьох дошкільнят госпіталізували з симптомами гострої кишкової інфекції

© theindependentbd.com

У Кропивницькому п’ятьох вихованців ДНЗ “Червона шапочка” госпіталізували до Центральної міської лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції – гострий гастроентероколіт та харчова токсикоінфекція.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт (у трьох дітей), харчова токсикоінфекція (у двох дітей). Швидкий тест на ротавірус в одного малюка показав позитивний результат. Стан всіх дітей середнього ступеня тяжкості.

Серед хворих – двоє дітей з ясельної групи та троє з середньої. До інфекційного відділення центральної міської лікарні вони були госпіталізовані протягом 28-29 квітня та 1 травня.

Спеціальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №29 “Червона шапочка” розташований на вул. Євгена Тельнова, 20 у Кропивницькому.

З метою встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання спеціалістами Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 29 квітня проведено позапланову перевірку дитсадка та розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху. Виявлено ряд порушень санітарного законодавства щодо умов перебування дітей.

За участю фахівців Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено обстеження контактних осіб (персоналу дошкільного навчального закладу), відбір та дослідження змивів, питної води, добових проб готових страв на бактеріологічне забруднення. Збудник, який став причиною спалаху, встановлюється.

За період 28 квітня – 1 травня в закладі проведено: заключну дезінфекцію в приміщеннях груп, з яких захворіли діти; генеральне прибирання всіх приміщень, обладнання та іграшок; кварцування всіх групових осередків. Продовжується обстеження контактних дітей та персоналу.

Керівництву дошкільного навчального закладу надані пропозиції щодо проведення необхідних протиепідемічних та профілактичних заходів.

Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.

Нагадаємо, у березні вісім вихованців Бобринецького ДНЗ “Сонечко” з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізовали до центральної районної лікарні. Причиною отруєння стали недотримання санітарних норм і правил.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар